«Συμβιβασμένη» δηλώνει η Glenn Close με την ιδέα να μην κερδίσει ποτέ ένα Όσκαρ

glenn-close Dfree
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει βρεθεί υποψήφια επτά φορές.

Η Glenn Close είναι αναμφίβολα μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς της, έχοντας τιμηθεί με τρεις Χρυσές Σφαίρες, τρία Emmy και τρία Tony, μεταξύ άλλων. Αυτό όμως αυτό που λείπει από την τροπαιοθήκη της είναι ένα Όσκαρ.  Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει βρεθεί εφτά φορές υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο, όμως δεν έχει καταφέρει να το κάνει δικό της.

Σε μια συζήτηση της με τον κωμικό Pete Davidson για το Variety, η Close σχολίασε πάντως ότι έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μπορεί να μην τιμηθεί ποτέ με ένα Όσκαρ, όσο κι αν θα της άρεσε. «Έχεις επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ, το οποίο είναι τρελό και εξωφρενικό. Τι μπορούμε να κάνουμε για να πάρεις ένα Όσκαρ; Πρέπει να βοηθήσει το διαδίκτυο, γιατί αξίζεις επτά» δήλωσε ο Davidson στη Close.

«Είναι καλύτερα να σε βγάλουν με ένα καροτσάκι για να λάβεις ένα βραβείο για τη συνεισφορά σου; Δε θα χρειάζεται να βγάλεις έναν λόγο τότε» απάντησε η Close, σχολιάζοντας πως αν και η κατάσταση την «ξεπερνά», το μόνο μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτά που της αρέσουν και της δίνουν ευχαρίστηση.

«Μπορεί να είναι cool αν δεν κερδίσω ποτέ ένα. Δε θα με πείραζε να με έβγαζαν με ένα καροτσάκι όταν έχω γεράσει και μου τρέχουν τα σάλια και φοράω μια γκρι περούκα για να καλύψω το καραφλό κεφάλι μου» συμπλήρωσε με μια δόση χιούμορ η Close.

Η πιο πρόσφατη υποψηφιότητα της 73χρονης ηθοποιού για Όσκαρ ήταν για το «Η συζυγος» του Björn Runge το 2017, ενώ στο πιο πριν είχε βρεθεί υποψήφια τις ερμηνείες της στα «Ολέθρια σχέση», «Επικίνδυνες σχέσεις», «Albert Nobbs», «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου», «Ο καλύτερος» και «Η μεγάλη ανατριχίλα».