Φανατικός οπαδός του Batman τρίτος στη σειρά διαδοχής της προεδρίας των ΗΠΑ

batman
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Αμερικάνος γερουσιαστής Patrick Leahy έχει ήδη εμφανιστεί σε τέσσερις ταινίες και μια animated σειρά του «Σκοτεινού Ιππότη».

Μέχρι πριν την πρώτη σύγχρονη περιπέτεια του «Batman» στη μεγάλη οθόνη από τον Tim Burton, κυριαρχούσε η αντίληψη ότι τα κόμικς αφορούσαν αποκλειστικά τα παιδιά. Τριάντα χρόνια αργότερα όμως, οι ταινίες βασισμένες στους ήρωες της Marvel και DC σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα box office και αποτελούν τις πιο «σίγουρες» λύσεις.

Ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο τρίτος στη σειρά διαδοχής της προεδρίας των ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Patrick Leahy των Δημοκρατικών, είναι δεδηλωμένος φαν του «Σκοτεινού Ιππότη» και έχει ήδη εμφανιστεί σε τέσσερις ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά του Batman.

Ο Leahy έκανε το ντεμπούτο του το 1995 με μια cameo εμφάνιση ως κομπάρσος στο αμφιλεγόμενο «Batman Forever» του Joel Schumacher, ενώ την ίδια χρονιά δάνεισε τη φωνή του σε έναν χαρακτήρα (τον «Territorial Governor») σε ένα επεισόδιο της animated τηλεοπτικής σειράς της εποχής.

Ο 80χρονος πολιτικός έχει εμφανιστεί επίσης στο «Batman & Robin» το 1997, στο «Σκοτεινός Ιππότης» του Christopher Nolan το 2008 και στο «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης» του Zack Snyder το 2016.

Η πιο αξιομνημόνευτη εμφάνιση του Leahy ήταν στην ταινία του Nolan, σε μια σκηνή με τον Heath Ledger. Πιο συγκεκριμένα ο Joker λέει στον χαρακτήρα του Leahy ότι δεν τον φοβίζουν οι σωματοφύλακες του και τον αρπάζει. Ο ίδιος ο Leahy είδε δηλώσει στο RollCall πως ο Ledger τον «τρόμαξε» στην πραγματικότητα και δε χρειάστηκε να επιστρατεύσει καθόλου το υποκριτικό ταλέντο του όταν ο ηθοποιός τον απείλησε με το μαχαίρι.

Σύμφωνα με άρθρο του CTV, ο γερουσιαστής δωρίζει τις αμοιβές από τις εμφανίσεις στη βιβλιοθήκη Kellog-Hubbard για τη στήριξη της παιδικής βιβλιοθήκης, όπου ο ίδιος διάβασε για πρώτη φορά κόμικ με τον αγαπημένο του ήρωα.