Οι Χρυσές Σφαίρες θα βραβεύσουν την Jane Fonda για τη συνεισφορά της στον χώρο του θεάματος

Jane-fonda Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ ανακοίνωσε πως θα απονείμει το βραβείο Cecil B. deMille στην Αμερικανίδα ηθοποιό.

Η Jane Fonda θα τιμηθεί φέτος με το βραβείο Cecil B. deMille στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η ανακοίνωση για τη βράβευση της 83χρονης ηθοποιού έγινε από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ.

«Χάρη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο της αναγνωρίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και παρά το γεγονός ότι η επαγγελματική της ζωή έχει πάρει πολλές στροφές, η δέσμευσή της στο να επιφέρει αλλαγή παρέμεινε ακλόνητη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, Ali Sar.

Η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός, κόρη του Henry Fonda και αδερφή του Peter Fonda, είναι μια από τις αναγνωρίσιμες πρωταγωνίστριες του Χόλυγουντ, έχοντας αφήσει το στίγμα της σε μικρή και μεγάλη οθόνη, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει δράση για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Έχοντας διαδηλώσει κατά των πολέμων του Βιετνάμ και του Ιράκ, η Fonda πρόσφατα συνελήφθη τέσσερις φορές στο πλαίσιο διαμαρτυρίας της για την κλιματική αλλαγή. Το 2018 είχε σχολιάσει σε συνέντευξη της στον Guardian πως ένιωθε «ιδιαίτερα τυχερή» για τη μεγάλη διάρκεια της καριέρας της.

Shutterstock / Andrea Raffin

«Αποσύρθηκα για 15 χρόνια. Έφυγα στα 50 και γύρισα στα 65. Ήμουν παντρεμένη με τον Ted Turner και ο Ted δε με βοήθησε πραγματικά σε θέματα αυτοπεποίθησης και τέτοια. Μετά ήθελα να δω εάν μπορούσα να απολαύσω [την ηθοποιία] ξανά. Αλλά στα 65, ποτέ δεν πίστευα ότι θα έκανα καριέρα. Ή μια πετυχημένη σειρά! Είμαι 80! Τσιμπάω τον εαυτό μου, δεν το πιστεύω! Δεν πίστευα ότι θα ζούσα τόσο πολύ» δήλωσε η Fonda.