Zack Snyder: «Η οικογένεια μου με χρειαζόταν περισσότερο από αυτές τις αηδίες»

zack-snyder Jordan Strauss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης μίλησε για την τραγωδία πίσω από την αποχώρηση του από το «Justice League» το 2017.

Το 2017 ο Zack Snyder αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σκηνοθεσία του «Justice League» για να τον αντικαταστήσει ο Joss Whedon. Παρά το ταλέντο και εμπειρία του αντικαταστάτη του σε ταινίες υπερηρώων, η ταινία αποτέλεσε εμπορική αποτυχία. Πλέον όμως ο Snyder θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία και θα κυκλοφορήσει μια ειδική εκδοχή της ταινίας μέσω του HBO Max μετά από απαίτηση των οπαδών του franchise.

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε για το βιβλίο «Release the Snyder Cut», ο Αμερικάνος σκηνοθέτης μίλησε περισσότερο για την αποχώρηση του από την ταινία, η οποία έγινε μετά τον τραγικό θάνατο της έφηβης κόρης του. Στο βιβλίο ο Snyder εκτιμά πως θα ερχόταν σε σύγκρουση με τους παραγωγούς σχετικά με τη δημιουργική κατεύθυνση της ταινίας, εφόσον συνέχιζε.

«Απλά δεν άντεχα άλλο. Βρισκόμουν σε ένα σημείο όπου η οικογένεια μου με είχε περισσότερη ανάγκη από αυτές τις αηδίες και αποφάσισα να τους τιμήσω και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να θεραπεύσω εκείνον τον κόσμο. Δεν είχα ενέργεια να πολεμήσω [με το στούντιο] και να πολεμήσω [για την ταινία]. Κυριολεκτικά, δεν είχα ενέργεια γι’ αυτά» γράφει χαρακτηριστικά ο Snyder.

Η νέα εκδοχή της ταινίας, η οποία πλέον τιτλοφορείται «Zack Snyder’s Justice League» αναμένεται να έχει διάρκεια άνω των τεσσάρων ωρών και εκτός από κομμένες σκηνές, θα περιλαμβάνει νέο υλικό. Η αμερικάνικη πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.