Πώς μπορούμε να τσιμπολογήσουμε υγιεινά;

ksiroi-karpoi
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ειδικά το απόγευμα, η διάθεση για τσιμπολόγημα μοιάζει να διογκώνεται. Τι να κάνουμε ώστε να ικανοποιήσουμε την όρεξή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Την ώρα που έχετε όρεξη να αδειάσετε όλο το ράφι με τις σοκολάτες και τα μπισκότα από το απέναντι ψιλικατζίδικο, πάρτε μια ανάσα και γεμίστε ένα μπολ με ξηρούς καρπούς.

Όσοι στο πλαίσιο των μελετών έτρωγαν τουλάχιστον 30 γραμμάρια ξηρών καρπών, 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα φαίνεται να μείωσαν κατά 35% τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ταυτόχρονα και να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για τσιμπολόγημα και να χαρίσετε σημαντικά οφέλη στην καρδιά και τη συνολική σας υγεία.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι φυτικές τους ίνες, τα καλά λιπαρά τους και οι φυτοστερόλες τους μειώνουν τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης, ωφελώντας σημαντικά την υγεία της καρδιάς σε βάθος χρόνου και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Κι αν σας προβληματίζει το ότι αν ξεκινήσετε να τους τσιμπολογάτε, δεν έχετε… σταματημό, τοποθετήστε συγκεκριμένη ποσότητα σε μπολ ή σε συσκευασίες με τις οποίες θα ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε. Εναλλακτικά, ενσωματώστε τους στο φαγητό σας: Πρόσθεσε στο στήθος κοτόπουλου φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης πριν το ψήσετε ή λίγα κάσιους στη σαλάτα σου, για να την κάνετε πιο τραγανιστή.