Το «Bridgerton» έσπασε τα κοντέρ στο Netflix

bridgerton
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο πρώτος κύκλος της δραματικής σειράς είχε τα περισσότερα views τον πρώτο μήνα προβολής από οποιαδήποτε άλλη στην πλατφόρμα streaming.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης χρονιάς για το Netflix ήταν η πρώτη σεζόν της δραματικής σειράς εποχής «Bridgerton». Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της πλατφόρμας streaming, περίπου 63 εκατομμύρια χρήστες παρακολούθησαν η σειρά της Shonda Rhimes.

Τελικά όμως το νούμερο αυτό αναθεωρήθηκε στους 82 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που σημαίνει ότι το «Bridgerton» είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής σειρά στο Netflix, αφήνοντας πίσω του το «The Witcher» που είχε 76 εκατομμύρια views τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του. Το Hollywood Reporter εξήγησε πως οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες, καθώς η ανταπόκριση των θεατών ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και τις προσδοκίες του Netflix.

Παρά την τεράστια απήχηση της του πρώτου κύκλου της σειράς, η πιο δημοφιλής πρωτότυπη παραγωγή της πλατφόρμας streaming είναι η περιπέτεια «Τάιλερ Ρέικ: Η Φυγάδευση» του Sam Hargrave με τον Chris Hemsworth, την οποία παρακολούθησαν περίπου 99 εκατομμύρια χρήστες του Netflix τις πρώτες 28 μέρες κυκλοφορίας.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη της, η συγγραφέας των μυθιστορημάτων «Bridgerton», Julia Quinn, εξήγησε πως η Shonda Rhimes αποφάσισε να μεταφέρει τα βιβλία της στη μικρή οθόνη, όταν τα ανακάλυψε κατά τη διάρκεια των διακοπών της.

«Όπως καταλαβαίνω, η Shonda ξέμεινε από βιβλία να διαβάσει στις διακοπές και κάπως έπεσε πάνω σε ένα από τα δικά μου. Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς πως η ζωή μου άλλαξε για πάντα επειδή η Shonda δεν πήρε μαζί της αρκετό υλικό για διάβασμα στις διακοπές της, αλλά ειλικρινά, έτσι συνέβη» σχολίασε η Αμερικανίδα συγγραφέας.