Grimes: «Θα πάω στον Άρη μετά τα 50 μου κι ας δουλεύω μέχρι θανάτου»

grimes John Londono
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Καναδή τραγουδίστρια και σύζυγος του Elon Musk έχει πάρει την απόφαση να μετακομίσει στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από την τελευταία φορά που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, όμως τα τελευταία χρόνια διαστημικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό επανδρωμένων αποστολών στον Άρη. Παρά τη φαινομενική γοητεία (και απλότητα) ενός ταξιδιού στο διάστημα, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική εμπειρία, όμως αυτό δεν έχει αποτρέψει πολλούς θαυμαστές της επιστημονικής φαντασίας να το τολμήσουν.

Μια από τις θαρραλέες ψυχές που είναι έτοιμη να αφήσει πίσω την άνεση του γαλαζοπράσινο βράχου μας είναι η Grimes, η οποία ως σύζυγος του ιδρυτή της SpaceX, Elon Musk, μάλλον έχει γνώση των προϋποθέσεων για ένα ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη. Σε μια online συζήτηση με θαυμαστές της, στο πλαίσιο προώθησης της νέας συνεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη, η Καναδή τραγουδίστρια ρωτήθηκε εάν θα πήγαινε ποτέ στον Άρη.

NASA/JPL

Η Grimes απάντησε πως είναι έτοιμη για να κάνει το ταξίδι «μετά τα 50», αν και ξέρει πως μετά θα κάνει «χειρωνακτική εργασία μέχρι θανάτου», αν και ευελπιστεί πως αυτό «θα έχει αλλάξει» μέχρι τότε. Το 2019 ο σύζυγος της 32χρονης τραγουδίστριας εκτίμησε πως υπάρχουν οι δυνατότητες για τη δημιουργίας μιας μόνιμης αποικίας στον Άρη μέχρι το 2050, ενώ η SpaceX προγραμματίζει να εκτελέσει την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή το 2026.

Εκτός όμως από τα ταξιδιωτικά της σχέδια μετά την πανδημία, η Grimes μίλησε και για την επόμενη δισκογραφική της δουλειά και αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τη Caroline Polachek, η οποία την έχει αφήσει άναυδη. Η Grimes συμπλήρωσε πως σύντομα θα ολοκληρώσει τα φωνητικά και ορισμένες μίξεις, ενώ παράλληλα δουλεύει πάνω σε άλλο ένα τραγούδι.