Αυτή η ηθοποιός βοηθά τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να συνδεθούν εν μέσω πανδημίας

angela-trimbur
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το όνομά της, Angela Trimbur. Και ιδού πώς κατάφερε να κάνει την εσωτερική φωνή της να ακουστεί δυνατά όσο ποτέ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού, χορεύτριας, χορογράφου και συγγραφέως, είχε δυο ανηφορικούς δρόμους να διαβεί. Εκείνον της επιτυχημένης performer και εκείνον στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Αλλά εν μέσω πανδημίας, τόσο η καριέρα της όσο και οι χημειοθεραπείες, την οδήγησαν σε ένα είδους πολύ βαθύτερου αποκλεισμού από την κοινωνία. 
Από τη πρώτη διάγνωσή της το 2018, η Trimbur υπέστη 16 κύκλους χημειοθεραπείας, δύο καταψύξεις ωαρίων, μια διπλή μαστεκτομή, τέσσερις επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις (με την τελευταία να αφορά σε εμφύτευμα λίπους από τους μηρούς ώστε να δημιουργήσει ένα τυπικό ζευγάρι θηλυκών μαστών), συν μια προληπτική αφαίρεση ωοθηκών λόγω των ογκοκατασταλτικών γονιδίων BRCA. 

«Τους πρώτους μήνες έκλαψα πολύ, κλεισμένη διαρκώς στον εαυτό μου και μην επιτρέποντας ούτε στους στενούς συγγενείς μου να με επισκέπτονται. Αποστασιοποιήθηκα. Απομονώθηκα. Ήθελα να μείνω μόνη με το πρόβλημά μου, ψυθυρίζοντας λόγια οδύνης και απελπισίας για τη μοίρα μου», έχει πει η Angela Trimbur σε συνεντεύξεις της. 

Δυο χρόνια μετά την προσωπική της «φυλακή», έρχεται η πανδημία του Covid-19, μια συνθήκη, που οδήγησε την Trimbur να αφυπνιστεί και να της δημιουργήσει την εσωτερική ανάγκη να φωνάξει το πρόβλημά της, βοηθώντας όλες τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να αποκτήσουν φωνή. 
Η αφαίρεση των ωοθηκών της στις αρχές του 2020, ήταν αυτό που τη στιγμάτισε περισσότερο. Η ίδια ονειρευόταν από πολύ μικρή να γίνει μητέρα και όταν πήρε την ιατρική διάγνωση, σε πρώτη φάση ο κόσμος της κατέρρευσε. Αλλά λίγο μετά το αρχικό σοκ, η Trimbur ανέσυρε από την ψυχή και τη μνήμη της όσα η ίδια είχε πληροφορηθεί από την ομάδα υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού μέσω της εφαρμογής «Marco Polo».   

«Σε μια μαγική στιγμή θυμήθηκα πόση υποστήριξη έλαβα εγώ και πόσο θα με τρόμαζε προσωπικά, αν έπρεπε να είμαι εκεί μόνη. Και αποφάσισα να βγω από το προσωπικό μου πρόβλημα, θέλοντας να υποστηρίξω όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα», λέει. 

Μοιραζόμενη τις εμπειρίες της με άλλες ασθενείς μέσα από την εφαρμογή Marco Polo, η ηθοποιός λέει: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, πολύ γρήγορα, τα πρώτα 40 μέλη του γκρουπ έγιναν 160. Με την εγγραφή μου στο λογαριασμό, τα μέλη της κοινότητας έγιναν χιλιάδες, με όλο και πιο πολλές γυναίκες να μοιράζονται τις εμπειρίες τους όσο διαρκεί το lockdown. Και αυτό αποτελεί μια ασυνήθιστα πρωτόγνωρη ψυχοθεραπεία», λέει η Trimbur. 

Στην εφαρμογή Marco Polo, σίγουρα θα δείτε πολλές γυναίκες να κλαίνε τη μοίρα τους. Αλλά θα βρείτε πολλές περισσότερες να αντλούν κουράγιο είτε γράφοντας τραγούδια, είτε περπατώντας στο δάσος, είτε ανεβάζοντας φωτογραφίες με τα παιδιά και την οικογένειά τους. Και η Trimbur είναι διαρκώς εκεί για να τις ενθαρρύνει σε κάθε περίπτωση. Και μετά την πανδημία; 
«Ονειρεύομαι ένα τεράστιο πάρτι αφιερωμένο στις επιζήσασες, στις νικήτριες, στις ηρωίδες, στις γυναίκες που προέβαλαν τα στήθη τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Εκείνη την  ημέρα, όλες οι συνοδοιπόροι μου στο Marco Polo θα στήσουμε τον μεγαλύτερο χορό της ζωής μας».

THE BEAUTY TEAM