«Poor Things»: Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone ξανά μαζί

giorgos-lanthimos-emma-stone Justin Bishop
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σεπτέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα της μεταφοράς του μυθιστορήματος του Alasdair Gray με επιρροές από την ιστορία του Φρανκενστάιν.

Μετά την οσκαρική «Ευνοούμενη» και την ταινία μικρού μήκους για την Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone θα συνεργαστούν για άλλη μια φορά στην ταινία «Poor Things». Το νέο έργο του Έλληνα σκηνοθέτη είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και έχει χαρακτηριστεί ως μια νέα προσέγγιση στην κλασική ιστορία του Φρανκενστάιν της Mary Shelley.

Shutterstock / Denis Makarenko

Κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου που διαδραματίζεται στη Γλασκόβη και το Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα είναι η Bella Baxter – μια πανέμορφη, νεαρή και ιδιαίτερα ερωτική γυναίκα, την οποία ανασταίνουν με το μυαλό ενός μωρού. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ιστορία προσφέρεται για μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ και δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του Λάνθιμου.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τα γυρίσματα της παραγωγής αναμένονται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το βιβλίο του Gray, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά ως «Χαμένα κορμιά», εκδόθηκε το 1992.