Το Χόλυγουντ στα χνάρια του σκανδάλου Gamestop

gamestop Thomas A. Fink
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Netflix και MGM έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για το «Μεγάλο σορτάρισμα 2» της Wall Street που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πριν από λίγες μέρες μια παρέα χρηστών του Reddit έβαλε φωτιά στο αμερικάνικο χρηματιστήριο και φέρνοντας σε δύσκολη θέση μεγάλα επενδυτικά funds. Το «όπλο» των μικροεπενδυτών που «επαναστάτησαν» ήταν κύριο λόγο μετοχές της αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών Gamestop, ενώ η μάχη διεξάγεται μέσω εφαρμογών όπως το Robinhood.

Με το οικονομικό σκάνδαλο, όπως έχει χαρακτηριστεί από ορισμένα μέσα, να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ορισμένα στούντιο δεν έχουν χάσει το χρόνο τους και ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν παραγωγές για αφηγηθούν την εκπληκτική ιστορία που φέρνει κατά νου το «Μεγάλο σορτάρισμα» του Adam McKay.

Shutterstock / rblfmr

Πιο συγκεκριμένα η MGM εξετάζει την πρόταση του συγγραφέα Ben Mezrich, ο οποίος στο παρελθόν είχε γράψει το «The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale Of Sex, Money, Genius And Betrayal», το οποίο και ενέπνευσε το «Κοινωνικό δίκτυο».

Το Netflix από την πλευρά του βρίσκεται σε συζητήσεις με τον συγγραφέα του «Zero Dark Thirty», Mark Boal, για να γράψει ένα σενάριο βασισμένο στα γεγονότα. Το Deadline μάλιστα αναφέρει ότι ο Noah Centineo έχει ήδη συμφωνήσει να παίξει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας.