Μετανιώνει η Michelle Pfeiffer που απέρριψε τη «Σιωπή των αμνών»

michelle-pfeiffer Tinseltown
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν πρώτη επιλογή για τον ρόλο που τελικά χάρισε στη Jodie Foster ένα Όσκαρ.

Η Michelle Pfeiffer αποκάλυψε πως είχε απορρίψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Clarice Starling στη «Σιωπή των αμνών» επειδή δεν ένιωθε άνετα με την ιστορία του θρίλερ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν πρώτη επιλογή των παραγωγών για τον ρόλο και στη συνέχεια στράφηκαν στη Jodie Foster, η οποία και κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ στην καριέρα της για την ερμηνεία της.

Στη συνέντευξη της στο New Yorker, η Preiffer εξήγησε πως είχε «ανησυχίες» όταν της έγινε η πρόταση για τον ρόλο επειδή «υπήρχε τόσο κακό σε εκείνη την ταινία», όμως μετανιώνει γιατί έχασε την ευκαιρία να γυρίσει άλλη μια ταινία με τον Jonathan Demme.

Οι δύο είχαν συνεργαστεί μόλις τρία χρόνια νωρίτερα στην κωμωδία «Η γυναίκα του γκάγκστερ» και ο σκηνοθέτης πέθανε το 2017. Όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί το σενάριο της «Σιωπής των αμνών» σατανικό, η Pfeiffer εξήγησε πω δεν της άρεσε το μήνυμα της ταινίας.

«Ήταν επειδή το κακό νικά στο τέλος, το ότι στο τέλος της ταινίας κυριαρχεί το κακό. Δεν αισθανόμουν άνετα με εκείνο το φινάλε. Δεν ήθελα να βγάλω κάτι τέτοιο εκεί έξω στον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.