George R.R. Martin: «Πέρυσι έγραψα εκατοντάδες σελίδες και συνεχίζω»

george-rr-martin
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Αμερικάνος συγγραφέας εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταφέρει να ολοκληρώσει το «Οι άνεμοι του χειμώνα» μέσα το 2021.

Η επική ιστορία του «Game of Thrones» μπορεί να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια στη μικρή οθόνη, όμως το λογοτεχνικό φινάλε της σειράς φαντασίας του George R.R. Martin ακόμα αργεί. Παρά το γεγονός ότι ο συγγραφέας ξεκίνησε να γράφει το «Οι άνεμοι του χειμώνα» πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει κάνει.

Σε μια νέα ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο Martin δήλωσε πως έγραψε «εκατοντάδες κι εκατοντάδες σελίδες στο “Οι άνεμοι του χειμώνα” το 2020. Ήταν η καλύτερη χρονιά που είχα με [το βιβλίο] από τότε που ξεκίνησε. Γιατί; Δεν ξέρω. Ίσως η απομόνωση. Ή ίσως είχα ρέντα. Ορισμένες φορές έχω ρέντα».

REX/Shutterstock / Tolga Akmen

«Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσω. Έχω ακόμα εκατοντάδες ακόμα σελίδες να γράψω για να υπάρξει ένα ικανοποιητικό τέλος στο μυθιστόρημα. Γι’ αυτό υπάρχει το 2021, ελπίζω» συνέχισε ο συγγραφέας για να συμπληρώσει πως δεν πρόκειται να κάνει καμία πρόβλεψη για το πότε ενδέχεται να ολοκληρώσει το βιβλίο.

«Κάθε φορά που το κάνω, ηλίθιοι στο Διαδίκτυο το παίρνουν ως “υπόσχεση” και τότε περιμένουν αγωνιωδώς για να με σταυρώσουν όταν χάσω την προθεσμία. Το μόνο που θα πως είναι ότι έχω ελπίδες» έγραψε χαρακτηριστικά ο Martin.