Ο Chiwetel Ejiofor είναι ο νέος «Άνθρωπος που έπεσε στη Γη»

chiwetel-ejiofor
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η νέα τηλεοπτική σειρά θα κυκλοφορήσει μέσω της πλατφόρμας streaming Paramount+.

Πριν από δύο περίπου χρόνια έγινε γνωστό πως είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός μιας νέας τηλεοπτικής σειράς η οποία θα βασίζεται στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη» που σκηνοθέτησε ο Nicolas Roeg με τον David Bowie. Πρωταγωνιστής της νέας σειράς της Paramount θα είναι ο Chiwetel Ejiofor.

Στην ταινία του Roeg που βασίστηκε σε μυθιστόρημα του Walter Tevis, ο Bowie ενσαρκώνει έναν εξωγήινο ο οποίος προσποιείται ότι είναι άνθρωπος και επιχειρεί να επιστρέψει στον πλανήτη του. Στη νέα σειρά ο Ejiofor αναμένεται να ενσαρκώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν του Bowie.

Επικεφαλής της παραγωγής για το χολιγουντιανό στούντιο θα είναι οι Alex Kurtzman και Jenny Lumet, οποίοι θα αναλάβουν και τη συγγραφή του σεναρίου. Σε δηλώσεις τους οι δύο παραγωγοί εκθείασαν τον υποψήφιο για Όσκαρ πρωταγωνιστή για το θάρρος, την προσήλωση και ποιότητα του, αλλά και την εξαιρετική εμπειρία του.

Σύμφωνα με τον Kurtzman η τηλεοπτική σειρά θα παραπέμπει τόσο στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του Tevis που εκδόθηκε το 1963, όσο και στην κινηματογραφική μεταφορά του Roeg το 1976, ωστόσο το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Η Lumet από την πλευρά σχολίασε πως λάτρεψε τις συγκινητικές στιγμές του βιβλίου και το οπτικό θέαμα της ταινίας, ενώ τόνισε πως ανυπομονεί να ξεκινήσει η παραγωγή.