5 online εμπειρίες για ταξίδια στη Φύση

ollandia-toulipes
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Σας έλειψε το πράσινο, τα ζώα, ο καθαρός αέρας, η ύπαιθρος; Επειδή μάλλον θα αργήσουμε να τα ξαναδούμε από κοντά, πάρτε θέση στον αγαπημένο σας… καναπέ και συνδεθείτε με τα παρακάτω μέρη του πλανήτη, που θα σας φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντικότητα της φύσης.

Θαυμάστε τις τουλίπες στην Ολλανδία
Η ξενάγηση αυτή είναι η χαρά του ψυχαναγκαστικού, αφού θα έχει την ευκαιρία να δει τουλίπες, απολύτως «τακτοποιημένες» σε πολύχρωμες γραμμές, οι οποίες υπόσχονται να σας φτιάξουν τη διάθεση με τα χρώματά τους. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, μπορείτε να δείτε τα λουλούδια από διάφορες γωνίες, ώστε να εκτιμήσετε το μέγεθός τους, την ομορφιά και την ποικιλία χρωμάτων τους στα χωράφια τουλίπας.

Κάντε μια βόλτα στην εξοχή της Δανίας
Το visitdenmark.com έχει φτιάξει μια λίστα με 7 περιηγήσεις στη φύση που μπορείτε να ζήσετε από το σαλόνι σας, ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία της κινούμενης άμμου, να παρατηρήσετε τα πουλιά στo φιορδ Horsens και να νιώσετε σαν να είστε στην ύπαιθρο, κάνοντας κλικ εδώ.

Παρακολουθήστε τους άγριους ασβούς στην Κούμπρια της Αγγλίας
Αν δώσετε προσοχή στις εικόνες της live webcam, το πιθανότερο είναι να δείτε ασβούς να περνούν, πιθανότατα για πρώτη φορά στη ζωή σας. Ο ευρωπαϊκός ασβός με τη ριγέ μουσούδα είναι εξαιρετικά σπάνιος και δύσκολο να τον δει κανείς στη φύση. Το προσωπικό του Badger Bar & Restaurant, όμως, εντόπισε μια οικογένεια που ζει εκεί κοντά και της αφήνει φαγητό, αυξάνοντας την πιθανότητα να τους δει. Με το lockdown λόγω Covid-19, το Cumbria Wildlife Trust προφυλάσσει ακόμη περισσότερο αυτά τα ντροπαλά ζώα, κι αν θέλετε να τα δείτε, παρακολουθήστε το Live feed κατά προτίμηση απογεύματα, την ώρα που σουρουπώνει, Τρίτες και Πέμπτες. Απ’ ό,τι φαίνεται, τότε «αλωνίζουν» τα ιδιαίτερα αυτά ζώα.

Δείτε σταυραετούς στην Εσθονία
Τα τεράστια αυτά πουλιά έχουν σχεδόν υπνωτική επίδραση σε όποιον τα εντοπίσει, με τον μαγευτικό τρόπο που υψώνονται στον ουρανό. Το άνοιγμα των φτερών τους, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο, που μπορεί να φτάνει και τα 180 εκατοστά. Για να τα δείτε πιο κοντά, κάντε κλικ εδώ και παρακολουθήστε τη Live κάμερα στην Εσθονία, με υλικό που σας επιτρέπει να φτάσετε μέχρι και τη φωλιά τους.

Γνωρίστε τη Φρατέρκουλα στο Άλντερνεϊ
Το Άλντερνεϊ είναι ένα μικρό νησί στα νοτιοδυτικά της Μάγχης, το βορειότερο από τα νησιά της και είναι μέρος του Κτήματος (Bailiwick) του Γκέρνσεϊ. Εκεί θα δείτε τη χαριτωμένη φρατέρκουλα, η οποία λέγεται ότι συχνά… τσακώνεται με τα κουνέλια και δεν μένει παρά να κάνουμε κλικ εδώ για να το διαπιστώσουμε.