Το καλύτερο νέο αντιγήρανσης που θα ακούσετε φέτος

to-kalutero-neo-antigiransis-pou-tha-akousete-fetos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η φύση έκανε πάλι το θαύμα της, από τη στιγμή που συμπυκνώθηκε μέσα σε έναν μικρό μπουκαλάκι serum.

Εάν πιστεύετε ότι ο ορός προσώπου είναι απλώς ένα επιπλέον, περιττό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, οι δερματολόγοι σάς παροτρύνουν να το σκεφτείτε ξανά. «Τα συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά και οι βιταμίνες που χρησιμοποιούνται σε αντιγηραντικούς ορούς, όχι μόνο αντιμετωπίζουν τις εμφανείς ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές της γήρανσης, αλλά βελτιώνουν τη συνολική ενυδάτωση και πυκνότητα του δέρματος», λέει η Charlotte Turner, επικεφαλής έρευνας και εκπαίδευσης στα εργαστήρια του ομίλου Clarins. 
Συνήθως, τα serum προσώπου περιέχουν βιταμίνη C, πεπτίδια, ρετινόλη, αιθέρια έλαια και υαλουρονικό οξύ, ωστόσο, η Turner, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί εντατικά πάνω σε σπάνια φυτικά εκχυλίσματα, λέει ότι  αυτό θα είναι το νέο μεγάλο όπλο της αντιγηραντικής θωράκισης της επιδερμίδας από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με τις έρευνες, τρία είναι τα πιο αποτελεσματικά φυτικά συστατικά, που θα βλέπετε όλο και πιο συχνά στη σύνθεση του αγαπημένου σας ορού. 

Kalanchoe: Στην πατρίδα του τη Μαδαγκασκάρη, το κακτώδες φυτό kalanchoe είναι πιο γνωστό ως «φύλλο της ζωής», λόγω της αξιοσημείωτης ικανότητάς του να συγκρατεί πολύ νερό στα φύλλα του, ανεξάρτητα από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος που αναπτύσσεται. «Η σπάνια αυτή ιδιότητά του, οδήγησε το εκχύλισμα του kalanchoe να ανέβει πολύ ψηλά στην εκτίμηση των ερευνητών, μιας και επιτρέπει στην επιδερμίδα να δημιουργεί δικές της “δεξαμενές” νερού κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας», λέει η Turner, συμπληρώνοντας: «Επιπλέον, η χρήση του kalanchoe στη σύνθεση ενός serum παρέχει περισσότερη ευκολία στα συμπυκνωμένα συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα, κάνοντας πιο γρήγορη και αποτελεσματική τη διαδικασία ανάπλασης και  σύσφιξης της κουρασμένης επιδερμίδας».

Πράσινη μπανάνα: Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι οι μπανάνες είναι μια άριστη τροφή για την υγεία, τη σιλουέτα και το δέρμα σας -με τις βιταμίνες C και Α, το κάλιο και τις φυτικές της ίνες, να ευεργετούν σημαντικά την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, αλλά και να βοηθούν στη σύνθεση του συνδετικού ιστού των κυττάρων. «Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι η πράσινη μπανάνα περιέχει 21 από τα πιο αποτελεσματικά φυτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη φροντίδα του δέρματος, με οφέλη που βρίσκονται πέρα από την αντιγήρανση», λέει η Turner. «Το εκχύλισμα πράσινης μπανάνας σε μια φόρμουλα συμπυκνωμένου ορού, εκτός από το να γεμίζει τις ρυτίδες και να ενθαρρύνει την ανανέωση του δέρματος, βοηθά επίσης στην εξομάλυνση της τραχιάς υφής,  στην αύξηση της πυκνότητας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας, με συνδυαστική ικανότητα να ελαχιστοποιεί τους μεγάλους πόρους», εξηγεί η ειδικός.

Κουρκούμη: Φορτωμένο με πλήθος αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών, το συγκεκριμένο εγγενές φυτό της νότιας Ασίας, βοηθά στην ενίσχυση της σύσφιξης του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς, ενώ εμφανίζει ευεργετικά οφέλη στην καταπολέμηση της ακμής. «Αλλά ένα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό του φυτού, η κουρκουμίνη, φαίνεται πως είναι το ελιξίριο για επιπλέον βελτίωση της όψης του προσώπου σας, μιας και έχει αποδειχθεί ότι μεγιστοποιεί τη λεύκανση και την φυσική ομοιοχρωμία της επιδερμίδας», τονίζει η Turner, προσθέτοντας: «Το εκχύλισμα κουρκουμίνης σε ορούς προσώπου έχει επίσης δείξει μοναδικές ιδιότητες στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, όπως και των ρυτίδων στα πλαϊνά των ματιών». 

THE BEAUTY TEAM