H Νο1 θεραπεία κοσμητικής χειρουργικής στον κόσμο, λόγω Covid-19

poia-einai-i-no1-therapeia-kosmitikis-xeirourgikis-ston-kosmo-logo-tou-covid-19-no1-therapeia-kosmitikis-xeirourgikis-ston-kosmo-logo-tou-covid-19
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Γυναίκες και άνδρες κάνουν ουρά στα ιατρεία για μια επέμβαση βλεφαροπλαστικής. Και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας πόσο απλή είναι η διαδικασία.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας εδώ και έναν χρόνο, αλλά και το γεγονός ότι αυτό το προστατευτικό αξεσουάρ ήρθε για να μείνει στο πρόσωπό μας για αρκετό καιρό -έως και χρόνια- μετά, έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των γυναικών να εστιάσουν στην φροντίδα της εικόνας των ματιών τους όσο ποτέ άλλοτε. 
«Και όσο κι αν τα προηγούμενα χρόνια, οι γυναίκες επισκέπτονταν έναν πλαστικό χειρουργό περισσότερο για να τονίσουν το σχήμα και τον όγκο των χειλιών τους και λιγότερο την εικόνα των βλεφάρων τους, σήμερα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί πλήρως», λέει η διευθύντρια της Κλινικής Αισθητικής Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Δρ Μαρία Κοτρώτσιου. 

Σύμφωνα με την διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα πλαστική χειρουργό, η οποία έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία και πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων, το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα σε παγκόσμιο επίπεδο οι επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής οφείλεται αποκλειστικά στη χρήση μάσκας. «Εκτός από το γεγονός ότι το βλέμμα είναι πλέον το μόνο εμφανές σημείο γοητείας και έκφρασης των συναισθημάτων (με το υπόλοιπο πρόσωπο να είναι πλήρως καλυμμένο), η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο πολύ ευάλωτη για να εμφανίσει σημάδια γήρανσης. Και εάν μέχρι πριν ένα χρόνο καμία γυναίκα –ή και άνδρας- δεν το θεωρούσε τόσο σημαντικό ώστε να υποστεί σε μια επέμβαση βλεφαροπλαστικής, στην εποχή του Covid-19, η βλεφαρόπτωση, οι μαύροι κύκλοι, οι “σακούλες”, το “πόδι της χήνας”, όπως και η γενικευμένη χαλάρωση του ευαίσθητου δέρματος στην περιοχή των ματιών έχουν μετατρέψει τη συγκεκριμένη θεραπεία κοσμητικής χειρουργικής ως την πλέον περιζήτητη», λέει η Δρ Κοτρώτσιου. 

Τι πρέπει να ξέρετε πριν από μια επέμβαση βλεφαροπλαστικής: 
Σύμφωνα με όλα τα διεθνή πρωτόκολλα μιας ασφαλούς και επιτυχημένης επέμβασης βλεφαροπλαστικής, ο ιατρός χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία, σε συνδυασμό με μέθη, με μέσο όρο διάρκειας κάθε χειρουργείου για πάνω και κάτω βλέφαρα να μην ξεπερνά την μια ώρα. «Το σημαντικό είναι ότι καμία ουλή δεν είναι ορατή, μιας και όλες οι τομές “κρύβονται” μέσα στις φυσικές πτυχές του βλεφάρου και στη γραμμή των βλεφαρίδων, όπου συνδυαστικά με την εμπειρία του ιατρού και τις εξελιγμένες μεθόδους, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και η επούλωση ταχύτατη, χωρίς να απαιτείται η εφαρμογή επίδεσμου, παρά μόνο μια συντηρητική αγωγή με κομπρέσες, λίγες σταγόνες κολλύριου και πιθανώς μια επάλειψη οφθαλμικής αλοιφής πάνω στα ράμματα για μερικές ημέρες, με σκοπό να εξαλειφθούν τυχόν οιδήματα και εκχυμώσεις», λέει η Δρ Κοτρώτσιου.

Σύμφωνα με την ειδικό, το γεγονός ότι συστήνεται στους ασθενείς να μην φορούν μακιγιάζ ματιών και να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο ή κάποια έντονη σωματική δραστηριότητα για περίπου επτά ημέρες μετά την βλεφαροπλαστικής, καθιστά την επέμβαση απόλυτα... βολική στην εποχή της καραντίνας. «Αυτό το χειρουργείο στην εποχή του πρόσκαιρου εγκλεισμού από τον Covid-19, θα σας βοηθήσει όχι μόνο να επιστρέψετε την ίδια μέρα σπίτι σας χωρίς να πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω έως ότου επουλωθούν πλήρως τα ράμματα, αλλά θα σας προσφέρει και ένα αποτέλεσμα νεανικού βλέμματος για τουλάχιστον 10 έως 15 χρόνια μετά», τονίζει η πλαστική χειρουργός, προσθέτοντας: «Χωρίς καμία επιπλέον χειρουργική επέμβαση, η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με ιατρικό peeling και χρήση laser, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος στο υπόλοιπο πρόσωπο. Είναι μια πολύ συχνή και δημοφιλής αισθητική παρέμβαση η οποία μπορεί να κρύψει μέχρι 15 χρόνια από την εικόνα σας, κάθε φορά που κυκλοφορείτε χωρίς τη μάσκα». 

THE BEAUTY TEAM