Παραδοχή της Sia για «αστοχίες» στο «Music»

music-sia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το δραματικό μιούζικαλ της Νεοζηλανδής τραγουδίστριας έχει δεχτεί έντονη κριτική για την απεικόνιση του αυτισμού.

Η νέα ταινία της Sia με τίτλο «Music» μπορεί να είναι υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες, ωστόσο πλέον έχει χειρότερες βαθμολογίες από την πρόσφατη μεταφορά του μιούζικαλ «Γάτες». Αιτία για τις έντονες αντιδράσεις κοινού και κριτικών ήταν η επιλογή της Maddie Ziegler στον ρόλο ενός ατόμου με αυτισμό.

Πολλοί επικριτές θεώρησαν πως η Sia θα μπορούσε να είχε αναθέσει τον συγκεκριμένο ρόλο σε ένα άτομο με αυτισμό, ωστόσο οι «απαντήσεις» της Νεοζηλανδής τραγουδίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έριξαν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά και πλέον το «Music» έχει 17% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes, όταν οι «Γάτες» έχουν 20%.

Στο Metacritic το «Music» βαθμολογήθηκε με 25, κάτι που σημαίνει «γενικά αρνητικές κριτικές», ωστόσο οι θεατές είδαν με πιο θετικό μάτι την ταινία. Στο IMDb, η ταινία της Sia έχει βαθμολογηθεί με 3,2 στα 10. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, Sia απολογήθηκε για τις αστοχίες του σκηνοθετικού ντεμπούτου της, ανακοινώνοντας πως πριν την προβολή της θα υπάρχει ένα ειδικό προειδοποιητικό μήνυμα.

Στο μήνυμα της που έστειλε μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο Twitter, η Sia παραδέχτηκε ότι «άκουσα τους λάθος ανθρώπους και είναι δική μου ευθύνη, προφανώς δεν έκανα αρκετή έρευνα, δεν έφτανε σε βάθος», ενώ παράλληλα ομολόγησε πως θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική στην αρχική της αντίδραση.«Έπρεπε να το είχα βουλώσει – το ξέρω τώρα. Ήταν τρεις το πρωί και αν και έχω ένα κανόνα να μην κάνω τίποτα συναισθηματικό μετά τα μεσάνυχτα, αυτή τη φορά τα θαλάσσωσα» εξήγησε η Sia.