«Στο σφυρί» σημειωματάριο των Radiohead με σκίτσα και ανέκδοτα τραγούδια

radiohead
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το βρετανικό indie/rock συγκρότημα κατέγραψε εκεί τις ιδέες του για τα τραγούδια του δεύτερου άλμπουμ τους το 1993.

Ένα σημειωματάριο στο οποίο οι Radiohead κατέγραψαν ορισμένες ιδέες τους για το δεύτερο άλμπουμ και που προσφέρει μια μοναδική ματιά σε μια κρίσιμη περίοδο στην πορεία τους πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 23 Φεβρουαρίου. Το μοναδικό κομμάτι στην ιστορία του indie/rock συγκροτήματος χρονολογείται από το 1993, όταν έκαναν πρόβες για το «The Bends».

Εκείνη την εποχή, οι Radiohead συγκέντρωσαν τις ιδέες τους για το άλμπουμ, όπως στίχους, νότες και σκίτσα για πολλά από τα τραγούδια που τελικά εμφανίστηκαν στο «The Bends», αλλά και ορισμένα ανέκδοτα. Πιο συγκεκριμένα το σημειωματάριο περιλαμβάνει στίχους για τα τραγούδια «Too Easy» και «Idiot By», αλλά και σημειώσεις για ένα κομμάτι με τίτλο «Dead Bank Clerk».

Omega Auctions

Το σημειωματάριο μεγέθους Α2 βρέθηκε σε ένα στούντιο μετά από μια πρόβα, από τον άνθρωπο που νοίκιασε μουσικά όργανα και ηχητικό εξοπλισμό στους Radiohead και σύμφωνα με του εκτιμητές του οίκο δημοπρασιών Omega Auctions, η αξία του υπολογίζεται στις 8.000 με 12.000 λίρες.

«Όταν ολοκληρώθηκαν οι πρόβες, πήγα να πάρω τον εξοπλισμό μου και να καθαρίσω το δωμάτιο. Με ενημέρωσαν πως το συγκρότημα δεν ήθελε τίποτα από όλα όσα είχαν μείνει στο δωμάτιο και έπρεπε να τα πετάξω ή να τα κρατήσω, αν ήθελα. Έτσι κράτησα το σημειωματάριο» αναφέρει ο ανώνυμος ιδιοκτήτης.