Έτοιμο το σενάριο της πρώτης συνέχειας στα «Παράσιτα»

parasite
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Bong Joon-ho σχεδιάζει δύο σίκουελ για τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του, στα αγγλικά και τα κορεατικά.

Μετά την τεράστια επιτυχία των «Παράσιτων» του Bong Joon-ho στα Όσκαρ, έγινε γνωστό πως το HBO ξεκίνησε τον σχεδιασμό μιας σειράς βασισμένης στην ταινία. Πέραν όμως της τηλεοπτικής μεταφοράς, ο Κορεάτης σκηνοθέτης έχει προγραμματίσει να γυρίσει δυο συνέχειας και σύμφωνα με δηλώσεις του στο podcast «The Director’s Cut», έχει ήδη ολοκληρώσει το ένα από τα δύο σενάρια.

«Νιώθω σαν να έχω χωρίσει τον εγκέφαλο στα δύο γράφοντας αυτά τα δύο σενάρια. Αλλά ολοκλήρωσα το ένα την περασμένη εβδομάδα» δήλωσε ο σκηνοθέτης, εξηγώντας πως το ένα από τα δύο θα είναι γραμμένο στα αγγλικά, ενώ το άλλο στα κορεάτικα.

Shutterstock / Denis Makarenko

«Η κορεάτικη ταινία διαδραματίζεται στη Σεούλ και έχει μοναδική στοιχεία τρόμου και δράσης» εξήγησε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας πάντως πως «είναι δύσκολο να ορίσει κανείς το είδος των ταινιών μου».

Σχετικά με την αγγλόφωνη ταινία, ο Bong αποκάλυψε πως η υπόθεση της βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα το 2016. «Φυσικά, δε θα ξέρω μέχρι να τελειώσω το σενάριο, αλλά το πρώτο μισό πρέπει να διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και το άλλο μισό στις ΗΠΑ» σχολίασε ο σκηνοθέτης.