Πώς ήταν η Cruella de Vil πριν τα «101 σκυλιά της Δαλματίας»;

cruella
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του live-action πρίκουελ της κλασικής ταινίας με την Emma Stone στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχουν περάσει 60 χρόνια από την κυκλοφορία των «101 σκυλιών της Δαλματίας» και για να το γιορτάσει η Disney αποφάσισε να γυρίσει ένα πρίκουελ στην κλασική animated ταινία, το οποίο εστιάζει στη Cruella de Vil. Η νέα ταινία με την Emma Stone στον πρωταγωνιστικό ρόλο κυκλοφορεί τον Μάιο και οι παραγωγοί έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ.

Ο ρόλος της Cruella ταιριάζει γάντι στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, με την ίδια να έχει περιγράψει τον χαρακτήρα της ως «punk rock». Δεδομένου ότι η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1970 και τη Cruella να ξεχωρίζει με το μοναδικό gothic στυλ της, η Stone δεν πέφτει έξω με την περιγραφή της.

Η ταινία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρίκουελ στα «101 σκυλιά της Δαλματίας», όπως αντίστοιχα το «Maleficient» θέτει το σκηνικό για την «Ωραία κοιμωμένη». Η διαφορά ωστόσο είναι ότι η Cruella de Vil είναι πραγματικά σατανική, αν και δε θα λείψουν οι πιο ανάλαφρες και κωμικές στιγμές. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Craig Gillespie, ενώ δίπλα στη Stone εμφανίζονται οι Emma Thompson, Paul Walter Hauser και Joel Fry.

Η παραγωγή του «Cruella» έχει αντιμετωπίσει πολλές αναβολές και κράτησε πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια live-action και όχι animated ταινία. Η Disney αρχικά ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη Stone για τον πρωταγωνιστικό ρόλο το 2016, όταν το στούντιο μόλις είχε αρχίσει να κυκλοφορεί μια σειρά ριμέικ.

Ενδεικτικά από τότε έχουν κυκλοφορήσει η «Σταχτοπούτα» με την Lily James, η «Πεντάμορφη και το τέρας» με την Emma Watson, αλλά και ο «Βασιλιάς των λιονταριών» με την Beyoncé, μεταξύ άλλων. Η δε Stone έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίας όπως τα «La La Land», «Η ευνοούμενη», «Η μάχη των φύλων» και «Zombieland: Διπλή Βολή».