Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις μαλλιών για την άνοιξη του 2021

autes-einai-oi-2-megaluteres-taseis-mallion-gia-tin-anoiksi-tou-2021-megaluteres-taseis-mallion-gia-tin-anoiksi-tou-2021
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Για ποια χτενίσματα και χρώματα δίνουν σήμα οι celebrities; Μάθετε εδώ.

Με τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίων και τους hair stylists να περιμένουν με αγωνία τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ώστε να λειτουργήσουν χωρίς σκληρούς περιορισμούς μετά από μια εφιαλτική χρονιά, ήδη, πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζουν τα σχέδιά τους για μια αναζωογονητική αλλαγή στα μαλλιά τους. «Μια ολική ανανέωση του look και του στυλ των μαλλιών στην αρχή της άνοιξης, απ’ τη μια βοηθά τις γυναίκες να τονώσουν την διάθεση και την αυτοπεποίθησή τους, και απ’ την άλλη, βοηθά τα ίδια τα μαλλιά να αναπτερώσουν το ηθικό τους», λέει η hair color & styling expert Αθηνά Κορώση, εξηγώντας: «Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα συνδυαστικά με την έντονη απώλεια φυσικής υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των θερμαντικών σωμάτων, επηρεάζουν αρνητικά τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε αφυδάτωση, θαμπάδα, φριζάρισμα, σπασίματα και μείωση του τόνου του χρώματος». Όπως επισημαίνει η ειδικός, ο πιο αποτελεσματικός και εντυπωσιακός τρόπος για να βγάλετε τα μαλλιά σας από τη «χειμερία νάρκη», είναι η επίσκεψη στο κομμωτήριο για μια σειρά θεραπειών, αλλά και για μια αλλαγή του στυλ. «Αυτές οι δυο κινήσεις, θα χαρίσουν στα μαλλιά σας νέα πνοή και υγεία, μαζί με μια ολική ανάταση της ψυχολογίας σας», τονίζει η Κορώση. 

Ποια όμως είναι τα δυο πιο χαρακτηριστικά στυλ κόμμωσης που πρόκειται να κλέψουν την παράσταση αυτή την άνοιξη; Μια γρήγορη περιήγηση στους λογαριασμούς Instagram των πιο επιδραστικών διασημοτήτων στον κόσμο θα σας δείξει δυο συγκεκριμένες τάσεις: τις αφέλειες αλά Brigitte Bardot όσον αφορά στο στυλ, και το bronde όσον αφορά στο χρώμα. 
Διασημότητες όπως η Alicia Keys, η Bella Hadid, η Michelle Keegan και η Priyanka Chopra είναι οι πρώτες που έδωσαν το σύνθημα για τη μεγαλύτερη τάση για τις κουπ της άνοιξης του 2021: τις αφέλειες με μια διακριτική χωρίστρα στη μέση. Αλλά το χαρακτηριστικότερο look αυτού του χτενίσματος ανήκει σε μια ηθοποιό, η οποία αναδείχθηκε στη λίστα της βρετανικής Vogue με τις γυναίκες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στον γυναικείο πληθυσμό την προηγούμενη χρονιά: την Daisy Edgar-Jones. 

Παρατηρώντας την εικόνα της 22χρονης ηθοποιού, η Κορώση θεωρεί ότι όντως αυτό το ήπιο και χαλαρό στυλ αφελειών -που παραπέμπει στη δεκαετία του ’80- επιτρέπει σε κάθε τύπο γυναίκας να αναδείξει την φυσική γοητεία της εικόνας της, ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου ή το χρώμα των μαλλιών της. «Ακόμη και εάν δεν θέλετε να έχετε τα υπόλοιπα μαλλιά σας πιασμένα σε κοτσίδα πίσω από το κεφάλι (όπως η Daisy Edgar-Jones), οι αφέλειες με τη διακριτική χωρίστρα μπορούν να ταιριάξουν ιδανικά και με πλεξούδες που πέφτουν εμπρός ή στο πλάι του κεφαλιού, δημιουργώντας ταυτόχρονα περισσότερο όγκο στην “κορώνα” με μια κορδέλα, όπως ακριβώς το έκανε μόδα η Brigitte Bardot τη δεκαετία του ‘60», λέει η hair expert.

Ας μιλήσουμε τώρα, για το χρώμα: Το συναρπαστικό φλερτ μεταξύ ξανθού και καστανού αναδεικνύεται στην πιο μεγάλη τάση που θα πρέπει να υιοθετήσετε αυτή τη σεζόν, μιας και δυο από τις πιο αγαπημένες σταρ της διεθνούς showbiz δείχνουν να το έχουν ερωτευθεί σφοδρά. Μιλάμε για την Jennifer Lopez και την Jessica Alba, οι οποίες έχουν κάνει το «Bronde», σήμα κατατεθέν τους στο διαδίκτυο. 

«Το bronde είναι ένας υπέροχος συνδυασμός καστανού και ξανθού, ο οποίος επιτυγχάνεται δημιουργώντας φωτεινές και σκούρες διαβαθμίσεις χρώματος, συνδυάζοντας τις τεχνικές balayage και ombre», λέει η top hair colorist, εξηγώντας: «Το αποτέλεσμα είναι απαλές ανταύγειες που φαίνονται φυσικές, δίνοντας βάθος και διάσταση στα μαλλιά, εκεί ακριβώς που το ξανθό συναντά το καστανό ή και το μαύρο. Στην ουσία, πρόκειται για ανταύγειες μαλλιών που κινούνται ανάμεσα στις δύο αυτές αποχρώσεις και έχουν την μαγική ικανότητα να κολακεύουν ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων του δέρματος». 
Γιατί, λοιπόν, να μείνετε σε ένα χρώμα μαλλιών όταν μπορείτε να έχετε δύο, αφήνοντας στην περιέργεια όσους σας ρωτούν «ξανθιά ή μελαχρινή»;  

THE BEAUTY TEAM