Πώς μπορούμε να «κάψουμε» περισσότερο μετά την άσκηση;

askisi-diatrofi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ολοκληρώσατε το πρόγραμμα γυμναστικής σας στο σπίτι ή στο πάρκο, προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της πανδημίας, κι έπειτα ξεκουράζεστε στον καναπέ νομίζοντας πως ό,τι κάψατε, κάψατε; Λάθος!

Η άσκηση είναι σίγουρα ένας τρόπος να κάψουμε θερμίδες και να χτίσουμε ένα σμιλεμένο σώμα. Οι διατροφικές επιλογές που θα κάνουμε, όμως, μετά τη γυμναστική μας είναι καίριας σημασίας. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ, που έδειξε ότι αναλόγως του τι τρώμε μετά την άσκηση, μπορεί να συμβάλλει στο να «κάψουμε» ή να... πάρουμε τα μέγιστα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν γεύματα με περιεκτικότητα 18% σε υδατάνθρακες, περίπου μισή ώρα μετά την άσκηση, έκαιγαν 30% περισσότερο λίπος την επόμενη ημέρα, σε σχέση με αυτούς που το ίδιο γεύμα περιλάμβανε 72% υδατάνθρακες.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση υδατανθράκων χρειάζεται μέτρο, αλλά και σωστές επιλογές. Αποφύγετε τα αθλητικά ποτά και τις μπάρες ενέργειας που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, τουλάχιστον για 3 ώρες μετά την άσκηση, όπως τονίζουν οι ειδικοί και προτιμήστε φυτικές πηγές όπως φρούτα και λαχανικά.