Πουλήθηκε το σημειωματάριο των Radiohead

radiohead
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Στις σελίδες του περιλαμβάνονται σκίτσα, παρτιτούρες αλλά και στίχους για ανέκδοτα τραγούδια από την περίοδο του «The Bends».

Ένα σημειωματάριο που χρησιμοποίησαν οι Radiohead για να καταγράψουν ορισμένες ιδέες και στίχους όταν ετοίμαζαν το δεύτερο άλμπουμ τους, το «The Bends», πουλήθηκε σε πλειστηριασμό πριν από λίγες μέρες για 5.000 λίρες.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Omega Auctions, ο άνθρωπος που είχε δανείσει μουσικά όργανα και εξοπλισμό στο συγκρότημα πήρε το σημειωματάριο όταν πήγε να καθαρίσει τον χώρο όπου οι Radiohead έκαναν τις πρόβες τους. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ενημερώθηκε πως μπορούσε να κρατήσει ό,τι θέλει από τα πράγματα που άφησαν πίσω στο στούντιο και ο ίδιος επέλεξε το σημειωματάριο.

Omega Auctions

Ανάμεσα στα διάφορα σκίτσα και νότες για τραγούδια του άλμπουμ, οι Radiohead είχαν καταγράψει στο τετράδιο μεγέθους Α2 τους στίχους για  τρία ανέκδοτα τραγούδια, τα «Too Easy», «Idiot Boy» και «Dead Bank Clerk». Όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών, το σημειωματάριο προσφέρει μια μοναδική ματιά στη δημιουργική διαδικασία του συγκροτήματος σε ένα σημείο καμπής της καριέρας τους.

Αρχικά η Omega Auctions είχε εκτιμήσει το σημειωματάριο των Radiohead στις 8.000 με 12.000 λίρες, όμως τελικά άλλαξε χέρια για σαφώς λιγότερα – μαζί με τους σχετικές χρεώσεις του αγοραστή, το συνολικό κόστος ανήρθε στις 6.400 λίρες.