Τα πιο πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ για το 2021

mia-farrow
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Τις τελευταίες εβδομάδες δύο ντοκιμαντέρ έχουν φέρει στο προσκήνιο 2 σκάνδαλα του παρελθόντος με πρωταγωνιστές τη Britney Spears στο πρώτο και τον Woody Allen στο δεύτερο.

Οι New York Times μέσω της πλατφόρμας Hulu, κυκλοφόρησαν ένα νέο ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα της ποπ τη δεκαετία του '90, Britney Spears, με τίτλο «Framing Britney Spears».  Ίσως το πιο πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του 2021, είναι πλέον διαθέσιμο στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

Το «Framing Britney Spears» καταγράφει την αρχή της καριέρας της από τότε που ήταν μόλις 11 ετών. Όμως, δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική εξέλιξη της Spears, αλλά πραγματεύεται την πολυτάραχη ζωή της ρίχνοντας φως σε πιο προσωπικές υποθέσεις, όπως η ψυχική της υγεία και η νομική διαμάχη εναντίον του πατέρα της για να ανακτήσει τον έλεγχο των οικονομικών της.

Ακόμη, κάνει λόγο για το μισογυνισμό των ΜΜΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, το κίνημα #FreeBritney που δημιουργήθηκε από οπαδούς της και ως αποκορύφωμα την απόλυτη μουσική και προσωπική της κατάρρευση.

Πριν από λίγες μέρες στο HBO, έκανε πρεμιέρα το τεσσάρων επεισοδίων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Allen v. Farrow». Το εν λόγω αναφέρεται στη σκοτεινή διαδρομή του Woody Allen και την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη η θετή του κόρη, Ντίλαν Φάροου, το 1992, από τον σκηνοθέτη, όταν ήταν 7 ετών.

Αν και το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στην υπόθεση, θα λέγαμε ότι η πλευρά του σκηνοθέτη δεν πείθει και ιδιαίτερα το κοινό.

Η υπόθεση της Φάροου όμως δεν είναι η μόνη που ξετυλίγεται στο «Allen v. Farrow», καθώς παρουσιάζεται και η μαρτυρία της Κριστίνα Ενγκελχαρντ, η οποία υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 16 ετών και εκείνος 41. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τη μεταξύ τους σχέση είναι αρκετά «πιπεράτες» καθώς η Ενγκελχαρντ αναφέρεται σε ερωτικά τρίγωνα.

Το «Allen v. Farrow» έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Μαρτίου.