«Nose», το νέο ντοκιμαντέρ του οίκου Dior

nose-dior-Joblux
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ταξιδέψτε στον κόσμο του αρώματος με οδηγό τον αρωματοποιό François Demachy.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνωρίζετε μερικά από τα πιο δημοφιλή αρώματα του διάσημου οίκου Dior όπως τα Miss Dior, J'adore και Sauvage. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ για τον τρόπο που δημιουργήθηκαν;

Το ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ του οίκου Dior με τον ομώνυμο τίτλο, θα αποκαλύψει τα μυστικά πίσω από τις δημιουργίες που έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των γυναικών παγκοσμίως.

Το «Dior» δείχνει πως ο αρωματοποιός François Demachy ταξιδεύει όλο τον κόσμο προκειμένου να αναζητήσει τις πρώτες ύλες των αρωμάτων που φέρουν την υπογραφή του οίκου.

Οι σκηνοθέτες Arthur de Kersauson και Clément Beauvais πέρασαν δύο χρόνια στο πλευρό του Demachy προκειμένου να αποκαλύψουν μερικά από τα μυστήρια που κρύβονται πίσω από τα ιδεώδη αρώματα των οποίων οι πρώτες ύλες είναι το τριαντάφυλλο και το γιασεμί.

Οι σκηνοθέτες ταξίδεψαν στο Grasse της Γαλλίας, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Demachy, αλλά και το εργαστήρι του στο Fontaines Parfumées. Όμως το πιο ευχάριστο μέρος του οδοιπορικού, ήταν το ταξίδι στις απότομες πλαγιές του Sulawesi της Ινδονησίας στις φυτείες πατσουλί.

Σε μια εποχή όπου τη ζωή μας έχουν κατακλίσει η καραντίνα, και οι αρνητικές ειδήσεις και που τα ταξίδια, για τους περισσότερους είναι μακρινό όνειρο, το ντοκιμαντέρ αυτό θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα δροσιάς με ωραία αρώματα και όμορφες εικόνες.

Το «Nose» είναι διαθέσιμο στο Apple TV, το Amazon Prime Video και το Google Play.