Είναι ο ρόλος της Rosamund Pike στο «I Care a Lot» πραγματική ιστορία;

rosamund-pike-i-care-a-lot-lot
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Όταν η Rosamund Pike έλαβε τη Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στο «I Care a Lot» στον ευχαριστήριο λόγο της δήλωσε « Ίσως πρέπει απλώς να ευχαριστήσω το διαλυμένο νομικό σύστημα της Αμερικής που κάνει δυνατή τη δημιουργία τέτοιων ιστοριών».

Το «I Care a Lot» είναι το καινούργιο θρίλερ του Netflix που πραγματεύεται την ιστορία της Marla Grayson, μια νομική προστάτη για τους ηλικιωμένους, η οποία με απάτες παίρνει τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα χρησιμοποιεί για δικό της όφελος. Σε σκηνοθεσία του J Blakeson, η ταινία είναι γεμάτη σκοτεινό χιούμορ, αλλά η πραγματικότητα πίσω από αυτή ξεσκεπάζει μια άσχημη αλήθεια.

«Η ιδέα για την ταινία «ξεκίνησε όταν είδα ειδήσεις σχετικά με τους πραγματικούς νομικούς κηδεμόνες που εκμεταλλεύονται τους κηδεμονευομένους τους» δήλωσε ο Blakeson. Πρόσθεσε, «αναζήτησα και διάβασα πολλές ειδήσεις στο Google και τρομοκρατήθηκα όταν έμαθα για τα τρομερά πράγματα που κάνουν πολλοί, ειδικά όταν βασίζονται σε νομικά κενά». Ο χαρακτήρας της Marla και η ιστορία του «I Care a Lot» είναι φανταστικοί αλλά στηρίζονται ως προς ένα μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.

Το Newsweek κάνει λόγο για μια πραγματική νομική κηδεμόνα που ονομάζεται April Parks, γνωστή ως «το πιο διάσημο παράδειγμα κηδεμόνα που κακομεταχειρίστηκε τον πελάτη του». Οι απάτες της Parks, η οποία εκμεταλλευόταν οικονομικά για χρόνια τους ηλικιωμένους πελάτες της, έγιναν γνωστές το 2017. Τον Ιανουάριο του 2019, καταδικάστηκε σε 16-40 χρόνια φυλάκιση. 

Περίπου ένας στους 10 Αμερικανούς ηλικίας άνω των 60 ετών έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης ηλικιωμένου και μόνο 1 στις 14 από αυτές τις υποθέσεις παίρνουν τη νομική οδό.