Meghan Markle: «Αγένεια και ρατσισμός δεν είναι το ίδιο»

aucklandnz-october30theduchessofsussexmeghan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με τη νέα συνέντευξη του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Oprah, η Meghan αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον τρόπο που αντέδρασε η βασιλική οικογένεια για την κακοποίηση που υπέστη από τα βρετανικά ταμπλόιντ του ΗΒ.

Όπως αναφέρει, σύγκριναν τον τρόπο που την αντιμετώπισαν με τον τρόπο που αντιμετώπισαν την Kate Middleton, ή και άλλα μέλη της οικογένειας, με τη μόνη διαφορά ότι τα σχόλια δεν ήταν διάχυτα με ρατσισμό. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε «Η αγένεια και ο ρατσισμός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Την Κέιτ την ονόμασαν «Waity Katie» («η Κέιτ που περιμένει»), περιμένοντας να παντρευτεί τον William (για εννέα χρόνια) ενώ φαντάζομαι ότι ήταν πραγματικά δύσκολο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ένιωθε. Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο. Και αν ένα μέλος της οικογένειάς του πει με άνεση ότι όλοι μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε σχόλια που είναι αγενή, η αγένεια και ο ρατσισμός δεν είναι το ίδιο»

Έτσι, στην περίπτωση της Meghan ο πόλεμος των ταμπλόιντ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν ίδιος με αυτόν που δέχεται ένα νεοεισερχόμενο μέλος στην οικογένειας.

«Ήταν σαν μια άγρια, άγρια ​​Δύση» δήλωσε η Meghan. « Ήταν εξαπλωμένο σαν πυρκαγιά, και το ότι είμαι Αμερικανή, μεταφράστηκε με διαφορετικό τρόπο. Έτσι ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν πολύ διαφορετικός».

Η Oprah ρώτησε τη Meghan και τον Harry αν εγκατέλειψαν τη βασιλική οικογένεια γιατί ήταν τοξικό το περιβάλλον γι’ αυτούς ή αν ήταν τοξικό για όλους και αν ο πατέρας και ο αδερφός του Harry ήθελαν το ζεύγος να φύγει. Ο Harry απάντησε ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί να απαντήσει εκ μέρους του αδερφού του όμως  με τον έλεγχο και τον φόβο που ασκούσαν τα βρετανικά ταμπλόιντ  δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το τοξικό περιβάλλον. «Θα είμαι πάντα εκεί για εκείνον και την οικογένειά μου» δήλωσε για τον αδερφό του ενώ για τον πατέρα του είπε ότι έπρεπε να συμβιβαστεί με αυτή την επιλογή.

 «Άρα ένιωσες εκφοβισμό σε διεθνές επίπεδο», είπε η Oprah.

«Νομίζω ότι ο όγκος των όσων ακούγαμε και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο λόγω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λόγω του γεγονότος ότι δεν ήμουν μια Βρετάνη» απάντησε η Meghan.