Τα εμφυτεύματα για ψηλότερους γλουτούς είναι πιο επικίνδυνα από ό, τι νομίζετε

ta-emfuteumata-gia-psiloterous-gloutous-einai-pio-epikinduna-apo-o-ti-nomizete
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το στοίχημα κάθε πλαστικού χειρουργού, είναι εάν οι ασθενείς τους θα ανήκουν στο 1:3.000 των θανατηφόρων περιπτώσεων μετά από μια τέτοια επέμβαση.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός, ανέκαθεν έδειχνε μεγάλο σεβασμό στην καλλίγραμμη πίσω όψη κάθε γυναίκας -αποσκοπώντας κυρίως στην εν δυνάμει σεξουαλική τέρψη του αντίθετου φύλου. Η τάση έχει αναμφισβήτητα προέλθει από τα «παραδοσιακά» βραζιλιάνικα οπίσθια -λόγω DNA-, αλλά έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα χάρη στην Kim Kardashian. Και παρ’ όλο που οι υπερμεγέθεις ανορθωμένοι γλουτοί της Kardashian είναι 100% γενετικής προέλευσης (όπως η ίδια δηλώνει), εντούτοις, όλες οι γυναίκες επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν ένα ζευγάρι γλουτών, που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας -και της φύσης-, για όλους τους παραπάνω λόγους.

Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), αναφέρει ότι οι επεμβάσεις ανόρθωσης γλουτών ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύπος αισθητικής χειρουργικής την τελευταία πενταετία. Ωστόσο, παρά τη δημοτικότητά τους, τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά επώδυνη έως και επικίνδυνη. Στον επίσημο ιστότοπο της ASPS διαβάζουμε ότι οι ασθενείς με χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος γλουτών έχουν ποσοστό ικανοποίησης 95%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Οι ειδικοί προειδοποιούν για προβλήματα όπως αιμορραγία, λοίμωξη και κακή επούλωση πληγών, συνδυαστικά με άλλες, πιο δυσοίωνες επιπλοκές.

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Elliot Hirsch, επιστημονικός διευθυντής στο Ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου της Κολούμπια λέει: «Μια τέτοια επέμβαση, έχει κάποιες πιθανότητες να οδηγήσει σε αναπλαστικό λέμφωμα των μεγάλων κυττάρων, που μπορεί να προκαλέσει έως και θάνατο». Σύμφωνα με τον Dr. Hirsch, πρόκειται για τα ίδια εμφυτεύματα αύξησης στήθους που ανακλήθηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για αυτόν ακριβώς τον λόγο. 

«Ένα ζευγάρι ανυψωμένων γλουτών “brazilian style” μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ πιο ασφαλέστερη επιλογή σε σχέση με τα εμφυτεύματα στο στήθος, καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη λίπους από άλλες περιοχές του σώματος και την εμφύτευση του στα οπίσθια, αλλά  υπάρχει ένας εξίσου σοβαρός κίνδυνος που εμφανίζει έναν ρίσκο θανάτου 1: 3.000, από όλες τις διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής», τονίζει ο Dr. Hirsch, εξηγώντας: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος φαίνεται ότι είναι μία επιπλοκή η οποία ονομάζεται “λιπώδης εμβολή”, η οποία συχνά προκαλείται από λάθος χειρισμό του χειρουργού και μπορεί να αποβεί μοιραία».
Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί φαίνεται να έχουν προκληθεί από μη ειδικευμένους επαγγελματίες που εργάζονται σε μη εγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη με τη συμμετοχή 692 πλαστικών χειρουργών από όλο τον κόσμο διερεύνησε το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ασθενών που υποβλήθηκαν στην επέμβαση ανόρθωσης γλουτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, οι χειρουργοί ανέφεραν 32 περιπτώσεις θανάτου από λιπώδη εμβολή και 103 μη θανατηφόρες περιπτώσεις, αλλά εκτιμάται ότι πιθανότατα υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά που δεν έχουν αναφερθεί.

THE BEAUTY TEAM