Η Beyonce είναι πλέον η ερμηνεύτρια με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Grammys

beyonceattheworldpremiereofthelionkingheld
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η ιστορία μόλις έγινε: Η Beyoncé κέρδισε τα περισσότερα Grammy από οποιονδήποτε ερμηνευτή, ανεξάρτητα από το φύλο, ξεπερνώντας την Alison Krauss.

Αφού κέρδισε τέσσερα βραβεία κατά τη διάρκεια της 63ης ετήσιας βραδιάς των βραβείων Grammy, η Beyoncé έχει πλέον 28 νίκες, ξεπερνώντας επίσημα τις 27 νίκες της Krauss.

Τόσο η Beyoncé όσο και η Krauss έχουν κερδίσει Grammys ως μέλη ενός μουσικού συγκροτήματος. Η Beyoncé έχει μία νίκη ως «The Carters», μαζί με τον σύζυγό της Jay-Z και τρεις ως μέλος των Destiny's Child.

Μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες της Beyoncé πριν από τη φετινή τελετή περιλαμβάνουν το τραγούδι της χρονιάς για το «Single Ladies (Put a Ring on It)» το 2010, το βραβείο για το καλύτερο μουσικό βίντεο για το «Formation» το 2017 και το βραβείο για το καλύτερο μουσικό φιλμ για το «Homecoming» το 2020.

Φέτος, η 39χρονη τραγουδίστρια βραβεύτηκε για την καλύτερη ερμηνεία ραπ και καλύτερο ραπ τραγούδι για το «Savage» με τη Megan Thee Stallion, την καλύτερη ερμηνεία R&B για το «Black Parade» και το καλύτερο μουσικό βίντεο για το «Brown Skin Girl».

Με τη νίκη του «Brown Skin Girl», το μεγαλύτερο παιδί της Beyoncé και του Jay-Z, η κόρη τους Blue Ivy, έγινε νικήτρια Grammy για πρώτη φορά. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, η Blue γίνεται επίσης το δεύτερο νεότερο παιδί που κέρδισε Grammy.