2021 υποψηφιότητες για Όσκαρ: Riz Ahmed, Chloe Zhao, Viola Davis και άλλοι

mank
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα τoυ κινηματογράφου έχουν υποψηφιότητες για Όσκαρ 2021.

Ο Nick Jonas και η Priyanka Chopra Jonas ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες για τα 93α Όσκαρ, από το Λονδίνο, δίνοντας στους λάτρεις του κινηματογράφου κάτι να περιμένουν μέχρι να πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη τελετή απονομής, την Κυριακή 25 Απριλίου.

Το «Mank» φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς έχει 10 υποψηφιότητες, ενώ πολλές  άλλες ταινίες συγκέντρωσαν έξι, συμπεριλαμβανομένων των «The Father», «Judas and the Black Messiah», «Minari», «Nomadland», «Sound of Metal» και «The Trial of the Sicago 7.»

Μερικοί  από τους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει μια θέση στις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων είναι οι Daniel Kaluuya, Leslie Odom Jr., Youn Yuh-jung, Viola Davis, Thomas Vinterberg, Riz Ahmed, Chloe Zhao, Amanda Seyfried, Maria Bakalova και πολλοί άλλοι.

Η Viola Davis, με αυτές τις υποψηφιότητες γίνεται η πρώτη έγχρωμη γυναίκα ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στον θεσμό των Όσκαρ.

Ο Riz Ahmed, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον καλύτερο ηθοποιό για το «Sound of Metal», ευχαρίστησε την Ακαδημία και όλους όσους πρωταγωνίστησαν στην ταινία, η οποία του έδωσε την πρώτη του υποψηφιότητα. Το «Sound of Metal» αφορά τον τρόπο με τον οποίο μια κρίση υγείας μπορεί να μας αποκόψει από τη ζωή και τους αγαπημένους μας και να μας αναγκάσει να μεγαλώσουμε με απροσδόκητους τρόπους», δήλωσε ο Ahmed. «Σε μια δύσκολη χρονιά για τόσους πολλούς, ελπίζω ότι αυτή η ιστορία μπορεί να μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε νέες και βαθύτερες σχέσεις με τον εαυτό μας και τους άλλους.»

Η Amanda Seyfried, η οποία είναι υποψήφια για καλύτερη ηθοποιός για τον ρόλο της στο «Mank», δήλωσε ότι η τιμή είναι «σουρεαλιστική. Η συνεργασία με τον David Fincher στο Mank ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου και αναγνωρίστηκε από την Ακαδημία μια εμπειρία που μου έφερε τόσο μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αισθάνομαι σουρεαλιστικά», δήλωσε η για πρώτη φορά υποψήφια.