Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν λούζεστε;

poio-einai-to-megalutero-lathos-pou-kanete-otan-louzeste
ΤΡΙΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μόλις το ανακαλύψετε θα δείτε τεράστια διαφορά στην υγεία, τη ζωντάνια και τη λάμψη των μαλλιών σας.

Είναι δυνατόν να υποπέσει κανείς σε γκάφα όταν λούζει τα μαλλιά του; Δεν είναι και επιστήμη, άλλωστε. Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένα σοβαρό λάθος που γίνεται από την πλειοψηφία των γυναικών, ειδικά εκείνων που παραπονιούνται για έντονη τριχόπτωση, αδύνατα μαλλιά, μόνιμο φριζάρισμα, διαρκή λιπαρότητα έως και επίμονη φαγούρα στο κεφάλι. 

Μια πρόσφατη ανάρτηση της Αμερικανίδας hair stylist Felicity Nicole στο Twitter έγινε viral στα social media, επειδή βοήθησε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο να καταλάβουν το λάθος τους και να το διορθώσουν. Έγραψε η Nicole: «Μολονότι το λούσιμο των μαλλιών μοιάζει με μια απλή και τυπική διαδικασία, εντούτοις, το λάθος που γίνεται από τις περισσότερες είναι πως δεν περνούν δυο φορές με σαμπουάν το κεφάλι τους».
Η influencer κομμώτρια εξηγεί: «Ένα μόνο “χέρι” σαμπουάν θα καθαρίσει τα μαλλιά από την συγκέντρωση ελαίων, ρύπων και υπολειμμάτων προϊόντων styling, αλλά αυτό δεν αρκεί για να φτάσουν τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά του αγαπημένου σας σαμπουάν στον πυρήνα της υγείας της τρίχας σας. Αφού λοιπόν ξεβγάλετε το πρώτο “χέρι”, μια δεύτερη εφαρμογή σαμπουάν σε καθαρά πλέον μαλλιά -και με κινήσεις ήπιου και αργού μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής από το μέτωπο μέχρι τον αυχένα-, θα βοηθήσει τους θύλακες να ανακτήσουν την λειτουργικότητά τους, προς όφελος όχι μόνο της υγείας των μαλλιών σας αλλά και της καλύτερης εικόνας τους».  

Όπως είναι επιστημονικά διαπιστωμένο, το τριχωτό έχει την ίδια δομή με την επιδερμίδα και διαδραματίζει διάφορους ρόλους, όπως του φυσικού φραγμού, της ανοσοπροστασίας, της θερμικής μόνωσης κλπ. Και μια πρόχειρη ή γρήγορη διαδικασία λουσίματος που αφορά περισσότερο στο σώμα των μαλλιών και λιγότερο στο τριχωτό της κεφαλής, εγκυμονεί κινδύνους για εμφάνιση φλεγμονής, πιτυρίδας και μόνιμης λιπαρότητας.  
«Με ένα δεύτερο πέρασμα σαμπουάν και εφαρμογή μασάζ σε “καθαρό” κεφάλι
τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στο τριχωτό θα απομακρυνθούν ευκολότερα , βοηθώντας τους θύλακες να αναπνέουν καλύτερα και να δυναμώνουν τα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες -χωρίς συμπτώματα σπασίματος, φριζαρίσματος, πιτυρίδας, φαγούρας ή υπερβολικής λιπαρότητας», γράφει η Nicole, προσθέτοντας: «Αφού ξεβγάλετε καλά με χλιαρό νερό, εφαρμόστε μαλακτική κρέμα από τη μέση του μήκους των μαλλιών σας μέχρι τις άκρες, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Τέλος, θυμηθείτε ότι είναι καλό να λούζεστε μόνο 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, επιτρέποντας στις κυτταρικές διαδικασίες του τριχωτού να ανανεώνονται φυσιολογικά». 

THE BEAUTY TEAM