Πέντε φούρνοι για αφράτο ψωμί στην Αθήνα

psomi-fournos
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Θέλετε το ψωμί σας αφράτο, ολόφρεσκο και μοσχομυριστό, να απογειώσει το γεύμα σας; Μήπως τα ποιοτικά αρτοποιήματα είναι μέρος της καθημερινότητάς σας; Τότε ελπίζουμε κάποιος από τους παρακάτω φούρνους να βρίσκεται κοντά σας.

Πνύκα, Εξάρχεια
Στην καρδιά των Εξαρχείων και της Αθήνας, η Πνύκα κάνει την Τοσίτσα να μοσχοβολά φρεσκοψημένο, προζυμένιο ψωμί από σιτάρι, κριθάρι και βρόμη καθημερινά, με ντόπιους και πιο μακρινούς επισκέπτες να περνούν μια βόλτα για μια ματιά στις λιχουδιές του. Κουλουράκια, κουλούρια Θεσσαλονίκης, γαλακτομπούρεκα, κέικ, σφολιατοειδή, σιροπιαστά και ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό, θα το βρείτε εκεί, αχνιστό και μυρωδάτο. Info: Τοσίτσα 26, Εξάρχεια, 210 3812817.

Φούρνος του Τάκη, Κουκάκι
Μπορεί ο ιδιοκτήτης του θρυλικού φούρνου να «έφυγε» μέσα στον Μάρτιο, η ιστορία του αρτοποιείου, όμως, παραμένει και συνεχίζεται από τους δυο γιους του. Ο φούρνος, άλλωστε, είναι από τους πρώτους που έφεραν τη γαλλική μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ μετρά 50 χρόνια λειτουργίας. Αν μπείτε μέσα, δύσκολα θα βγείτε μόνο με ψωμί, αλλά ακόμη κι αν τα καταφέρετε, θα αποζημιωθείτε καθώς σίγουρα θα βρείτε αυτό που ζητάτε ανάμεσα σε 50 είδη. Info: Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, 210 9230052.

Κασσιανή, Πετρούπολη
Πήρε την ονομασία του από την ιδιοκτήτρια και μητέρα του pastritect, Δημήτρη Οικονομίδη, ο οποίος στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά του με δικό του χώρο σε boutique ζαχαροπλαστείο στο Ψυχικό. Στον εν λόγω φούρνο θα βρείτε το παραδοσιακό και το σύγχρονο να μπλέκονται αρμονικά και το προμυζένιο ψωμί, οι γαλατόπιτες και τα κουλουράκια να συνυπάρχουν με φίνα γλυκά από εξαιρετικές πρώτες ύλες από Ελλάδα και εξωτερικό. Info: Ελ. Βενιζέλου 129, Πετρούπολη, 210 5019480.

Betty’s Bakery, Βοτανικός
Σε αυτόν τον ιδιαίτερο φούρνο στον Βοτανικό, το ψωμί είναι πάντα χειροποίητο και βιολογικό, ενώ φτιάχνεται από προζύμι, οργανικό αλεύρι, ανθό αλατιού, νερό, αγάπη και… φροντίδα, όπως αναφέρει η δημιουργός, Ελισάβετ Κουλούρη. Γι` αυτό και το κάθε καρβέλι χρειάζεται δύο μέρες για να φτιαχτεί, πριν φτάσει στην πόρτα μας. Εκεί θα βρείτε, επίσης λαχταριστό ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά, superbreads ή αλλιώς ψωμιά πρωτεΐνης χωρίς αλεύρι, αποκλειστικά από ξηρούς καρπούς και superfoods και διάφορα άλλα μοναδικά ψωμιά, όπως ψωμί με χαρούπι και καρύδια, πολύσπορο με κουρκουμά και καπνιστό μπούκοβο και πολλά ακόμη, που μπορείτε να παραγγείλετε online. Info: https://www.bettysbakery.gr, 6944 600 896

Spelta Organics, Αχαρνές
Η Spelta Organics δημιουργεί τα δικά της ειδικά, εμπλουτισμένα ψωμιά που μπορείτε να παραγγείλετε στο σπίτι, παρασκευασμένα με βιολογικό προζύμι και φιλτραρισμένο νερό, απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και χλώριο, αλλά και μικρότερη αναλογία σε αλάτι. Δοκιμάστε το Bιολογικό ψωμί νέας γενιάς 100% με 100% δίκοκκο αλεύρι ολικής άλεσης, φιλτραρισμένο νερό και βιολογικό φυσικό προζύμι βασιλικού και αναζητήστε τα διαφορετικά ψωμιά του τοστ για κάθε γούστο: πλούσιo σε ωμέγα-3, περισσότερη πρωτεΐνη από σπόρους, παιδικό με μέλι κ.ο.κ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε vegan βιολογικό τσουρεκάκι με γέμιση σοκολάτας φουντουκιών και αλεύρι από δίκοκκο σίτο, αλλά και κριτσίνια και φρυγανιές με χαρουπάλευρο. Μπορείτε όλα να τα παραγγείλετε μέσω του site του φούρνου. Info: https://www.spelta.gr

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ