Η αλήθεια για το ξάνοιγμα των μαλλιών σας με χυμό λεμονιού

i-alitheia-gia-to-ksanoigma-ton-mallion-sas-me-xumo-lemoniou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Μετά την ανάγνωση του παρακάτω άρθρου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Για όσες γυναίκες μεγάλωσαν στα τελευταία χρόνια του προηγούμενου αιώνα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές χυμό λεμονιού για να ξανθύνουν τα μαλλιά τους, αντί να επιλέξουν μια βαφή με χημικά. Είναι όμως αυτή η φυσική μέθοδος αληθινά αποτελεσματική και ωφέλιμη για τα μαλλιά σας; 
Ο Guy Tang, γνωστός YouTuber και celebrity hair colorist, απαντά: «Ο ήλιος θα επηρεάζει πάντα τον τόνο των μαλλιών σας οδηγώντας τα σε ένα ήπιο αλλά σταθερό ξάνοιγμα του χρώματος, όμως η εφαρμογή χυμού λεμονιού κάνει τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα λόγω υψηλού επιπέδου οξύτητας. Σε συνδυασμό με την έκθεση στο ηλιακό φως, το κιτρικό οξύ που περιέχει ο χυμός λεμονιού επιταχύνει τη διαδικασία “λεύκανσης”, ωστόσο αυτή η αντίδραση διαλύει τη φυσική ή τεχνητή χρωστική ουσία των μαλλιών σας». 

Όπως εξηγεί ο Tang, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια λεμόνι για να φωτίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα από το αρχικό του χρώμα, τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με την υφή και την απόχρωση των μαλλιών σας. «Για παράδειγμα, κάποια γυναίκα που έχει πολύ σκούρα μαλλιά έχει μεγάλη ποσότητα χρωστικής ουσίας και δεν είναι πιθανό να δει κάποια αξιοσημείωτη βλάβη. Μπορεί όμως να βιώσει εντέλει ένα αντιαισθητικό χρωματικό αποτέλεσμα, που κυμαίνεται από κόκκινο έως πορτοκαλί –το γνωστό brassy. Εάν απ’ την άλλη έχετε ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ο χυμός λεμονιού θα οδηγήσει σε ένα πιο ομοιόμορφο και φυσικό ξάνοιγμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, 
ο φρέσκος χυμός λεμονιού, ενώ δεν θα στεγνώσει ούτε θα βλάψει τα μαλλιά σας, εντούτοις μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη το εξωτερικό περίβλημα των μαλλιών σας -που ονομάζεται επιδερμίδα-, μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία (αντηλιακό μαλλιών και καπέλο). Ωστόσο, οι γυναίκες που πάσχουν από έκζεμα ή ψωρίαση, μπορεί να αντιμετωπίσουν περαιτέρω ερεθισμό, ερυθρότητα και φαγούρα με την εφαρμογή χυμού λεμονιού στο τριχωτό της κεφαλής. Γι’ αυτό, ας μείνουν στο ξάνοιγμα των μαλλιών τους από τη μέση του μήκους έως τις άκρες». 

Ο Tang δίνει τις ασφαλείς συμβουλές για να ξανοίξετε τα μαλλιά σας με χυμό λεμονιού, συστήνοντας τα εξής: «Αραιώστε φρέσκο χυμό από δυο λεμόνια μέσα σε ένα λίτρο νερού και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Μπορείτε επίσης να ανακατέψτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού σε ένα λάδι φορέα και ένα ποτήρι νερό, κάνοντας ένα απαλό μασάζ στα μαλλιά σας. Τέλος, για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε δυο κουταλιές της σούπας ξίδι μηλίτη στο χυμό λεμονιού ή στο μείγμα με τα αιθέρια έλαια». 

THE BEAUTY TEAM