Η HER κυκλοφορεί νέο μουσικό βίντεο «Fight for You» από το «Judas and the Black Messiah»

i-her-kukloforei-neo-mousiko-binteo-fight-for-you-apo-to-Judas-and-the-black-messiah Courtesy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Όταν ο σκηνοθέτης Shaka King έψαχνε έναν καλλιτέχνη για να παραδώσει το τελικό τραγούδι για το «Judas and the Black Messiah», απευθύνθηκε στη νικήτρια Grammy, HER.

Από τα χαρακτηρίστηκα  που την έκαναν την τέλεια καλλιτέχνη για να ολοκληρώσει το έργο, λέει ότι είναι η «ευελιξία της στη μουσική και η καλλιτεχνική και προσωπική της ακεραιότητα. Αποτελεί μια ανατροπή».

Η προσέγγιση του King ήταν να δώσει τις σημειώσεις στην τραγουδίστρια-τραγουδοποιό η οποία είναι και υποψήφια για Όσκαρ. Λέει, «Ήθελα πραγματικά να της δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για δημιουργία, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία μου να ακούσω κάτι σύγχρονο με ήχο του 1968. Όταν άκουσα την έμπνευση του Curtis Mayfield, είπα,« Ναι! »

Το τελικό αποτέλεσμα είναι το «Fight for You», το οποίο έγραψε με τους D'Mile και Tiara Thomas. Το τραγούδι έχει επιρροές των Marvin Gaye, Nina Simone και Sly and the Family Stone, και θυμίζει τους επαναστατικούς ήχους της δεκαετίας του 1960.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του προέδρου του Black Panther Party Fred Hampton (Daniel Kaluuya) και επικεντρώνεται στην προδοσία του από τον συνάδελφό του (και πληροφοριοδότη του FBI) ​​William O'Neal (LaKeith Stanfield) Οι στίχοι του τραγουδιού είναι πολύ σημαντικοί γιατί αναφέρονται στον αγώνα για κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη. Η HER λέει, «Δεν υπάρχουν πολλά που διαχωρίζουν εκείνη την περίοδο με την ιστορία που συμβαίνει τώρα με το κίνημα «Black Lives Matter» στην κοινότητα των Μαύρων».