Η αλήθεια πίσω από την αγέραστη εικόνα της Cate Blanchett

i-alitheia-piso-apo-tin-agerasti-eikona-tis-cate-blanchett
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ο χρόνος άρχισε να γυρίζει πίσω για την 51χρονη ηθοποιό, από τη στιγμή που «ασπάστηκε» την ιαπωνική κουλτούρα ομορφιάς.

Εκτός από δυο Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες στο μέχρι τώρα βιογραφικό της, η δημοφιλής σταρ έχει να καμαρώνει και για τον τίτλο της γυναίκας με την πιο αψεγάδιαστη επιδερμίδα από όλες τις celebrities του Χόλιγουντ -σύμφωνα με πρόσφατο δημοψήφισμα του αυστραλιανού περιοδικού ομορφιάς Gritty Pretty. Και όπως αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξή της στο The List, το μυστικό της νιότης για κάθε γυναίκα βρίσκεται στην ...Ιαπωνία. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και είναι γνωστό ότι η Cate Blanchett αποτελεί εδώ και 15 χρόνια φανατική οπαδό των προϊόντων περιποίησης που προέρχονται από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αποτελώντας επίσης το επίσημο «πρόσωπο» της σειράς Ιαπωνικών καλλυντικών SK-II επί σειρά ετών.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κυνισμού γύρω από τη σχέση των διασήμων γυναικών με ορισμένα καλλυντικά που προτείνουν ή πρεσβεύουν. Αρχικά, όταν υπέγραψα συμβόλαιο συνεργασίας με την SK-II, πολλοί με ρωτούσαν “Αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε, έτσι;”. Απαντώ ειλικρινά ότι το κάνω πραγματικά. Εδώ και 15 χρόνια τώρα», λέει η Blanchett.

«Καταλαβαίνω αυτή την αίσθηση αμφιβολίας που μπορεί να διατηρεί ο κόσμος απέναντι στις συνεργασίες της βιομηχανίας ομορφιάς με μια επώνυμη γυναίκα, αλλά θα πω ειλικρινά, ότι ακόμη και τώρα που δεν συνεργάζομαι επαγγελματικά με την SK-II, δεν μπορώ να μην συνεχίσω να την προτιμώ όντας μια απλή καταναλώτρια των προϊόντων της. Και αυτό, κυρίως, επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η ιαπωνική κουλτούρα ομορφιάς δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην “καθαρότητα” των προϊόντων περιποίησης προσώπου, όπως και επιδεικνύει έναν τεράστιο σεβασμό στο περιβάλλον, καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός δερμοκαλλυντικού προϊόντος». 

H Blanchett λέει ότι στα πολλά ταξίδια της στην Ιαπωνία ανακάλυψε ότι οι γυναίκες εκεί, διατηρούν την ίδια φιλοσοφία ομορφιάς από την αρχαιότητα, μένοντας ακόμη και στη σύγχρονη εποχή αποστασιοποιημένες από την γρήγορη και βιαστική διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας τους. «Από αυτές τις γυναίκες έμαθα ότι η περιποίηση δεν πρέπει να είναι μια “ρουτίνα”, αλλά μια τελετουργία που επιμένει στην ουσία και στην διάρκεια του αποτελέσματος και όχι στην πρόσκαιρη καλή όψη του προσώπου». 

Ποια είναι αυτή η «ουσία», που ανακάλυψε η Blanchett; «Η J-Beauty βασίζει τα αποτελέσματά της στην εστίαση της σταθερότητας και της συνέπειας των εφαρμογών αλλά και στην ιδανική σειρά εφαρμογής προϊόντων, καθώς τα περισσότερα από τα τελετουργικά ομορφιάς βασίζονται στη στρωματοποίηση του προϊόντος, που σημαίνει εφαρμογή του ενός προϊόντος μετά το άλλο σε μια συγκεκριμένη σειρά, πάντα με ήρεμες και αργές κινήσεις που δεν στρεσάρουν την επιδερμίδα, επιτρέποντας στις φόρμουλες να διεισδύσουν βαθιά και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά», λέει. «Αλλά τίποτε δεν μπορεί να έχει ένα αληθινά ασυναγώνιστο αποτέλεσμα, όταν τα ίδια τα προϊόντα δεν ακολουθούν την ίδια κουλτούρα: εκπληκτικά καλλυντικά που συνδυάζουν πρωτοποριακή τεχνολογία και φυσικά συστατικά. Αυτό το μυστικό νεότητας των γυναικών της Ιαπωνίας δεν είναι κάτι νέο, αλλά αιώνιο».

«Γι’ αυτό και εξακολουθώ να λατρεύω την SK-II. Δεν είναι πια ένας “ρόλος” για τον οποίο πληρώνομαι αδρά με σκοπό να προωθήσω τα προϊόντα της, ούτε μιλώ για μάρκετινγκ εδώ. Συνεχίζω να αγοράζω αυτά τα πρωτοποριακά καλλυντικά επειδή βασίζονται στην πραγματική ουσία της ιαπωνικής ομορφιάς. Είναι πλούσιες συνθέσεις, με τα καλύτερα ενεργά συστατικά που ενυδατώνουν και διεισδύουν στα βαθύτερα επιδερμικά στρώματα. Όλα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζουν αρμονικά την παραδοσιακή ιαπωνική τελετουργία με την αναζωογονητική φροντίδα του δέρματός μου, όσο μεγαλώνω», συμβουλεύει -εντελώς δωρεάν- η αγέραστη Cate Blanchett.

THE BEAUTY TEAM