Ο μεγαλοφυής τρόπος της Jennifer Lawrence για κάλυψη της ακμής

o-megalofuis-tropos-tis-Jennifer-lawrence-gia-kalupsi-ton-pio-koinon-tupon-akmis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Κάντε το σαν την διάσημη σταρ, η οποία έχει βιώσει την ακμή από μικρή και ξέρει πώς να την καλύπτει ακόμη και στα 30 της.

Η Jennifer Lawrence είναι από τις λίγες γυναίκες που κατάφεραν να γίνουν σούπερ σταρ του Χόλιγουντ ενώ το πρόσωπό της ήταν έρμαιο της εφηβικής ακμής, που δυστυχώς δεν την αποχωρίστηκε ποτέ έως σήμερα. 

«Η ακμή μου άρχισε να μειώνει τις επιθετικές της εξάρσεις πολύ μετά την εφηβεία -ήταν μια μακρά εποχή που κυκλοφορούσα με ένα πρόσωπο που έμοιαζε με πίτσα μαργαρίτα», έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της η Lawrence.
Ωστόσο, η ηθοποιός βρήκε έναν τρόπο να μειώσει το πρόβλημα μέσα από μια ρουτίνα ομορφιάς, διατροφής και μερικών makeup tricks, που την βοήθησαν όχι μόνο να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των παραγωγών ταινιών blockbuster αλλά και να αποτελεί πρέσβειρα του οίκου Dior επί σειρά ετών: «Πάλεψα για πολλά χρόνια με τα σπυράκια, τα οποία με οδήγησαν σε πολλές περιόδους της ζωής μου να βιώνω σοβαρή κατάθλιψη, αλλά ένας κύριος λόγος που με  βοήθησε να μετριάσω το πρόβλημα ήταν η επιλογή μου να στραφώ στην vegan διατροφή. Η αλλαγή της διατροφής μου, απαλλαγμένης από γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά ήταν μια αποκάλυψη! Κατανάλωνα γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, σόγιας, τοφού, όπως και τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη -που μειώνουν και τις φλεγμονές-, όπως όσπρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως. Σταδιακά, έβλεπα ότι είχα όλο και λιγότερα ξεσπάσματα σπυριών στην επιδερμίδα μου».

Παράλληλα με την υγιεινή διατροφή, η ηθοποιός ακολουθούσε μια απλή καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς βασισμένη σε βιολογικές φόρμουλες, αποφεύγοντας το βαρύ μακιγιάζ, ακόμη και όταν έπρεπε να περπατήσει πάνω σε ένα κόκκινο χαλί. Η ίδια εξομολογείται σε συνεντεύξεις της, ότι πολύ θα ήθελε να εμφανιστεί σε δημόσιες εκδηλώσεις με τόνους makeup, «...αλλά εκείνη την περίοδο περισσότερο με ενδιέφερε να απαλλαγώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τον εφιάλτη της ακμής». Και έτσι, φωτογραφιζόταν χωρίς ενοχές και νιώθοντας υπέροχα, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές της προσωπικής της makeup artist, Lisa Storey, η οποία συμβουλεύει κάθε γυναίκα με ακμή: «Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από το συνηθισμένο makeup ή concealer για να επιτύχετε την πλήρη κάλυψη, προτιμήστε όσο το δυνατό πιο λεπτές και αέρινες στρώσεις. Φροντίστε να αφήσετε κάθε εφαρμογή να στεγνώσει πριν απλώσετε την επόμενη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας, αλλά και να αποτρέψετε το να ξεραθεί ή να “σπάσει” η κάλυψη του προσώπου σας».

Μέσα από την εμπειρία της, η Lawrence συμβουλεύει: «Τα καλλυντικά που προσδίδουν φως στην επιδερμίδα σας είναι τέλεια για την περιοχή κάτω από τα μάτια ή τα ζυγωματικά σας. Αν όμως τα χρησιμοποιήσετε πάνω στα σπυράκια σας, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τραβήξετε όλη την προσοχή εκεί ακριβώς που υποφέρετε. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να αγνοείτε σχετικά με το μακιγιάζ για επιδερμίδα με ακμή, είναι πως όλα πρέπει να είναι καλυπτικά, αλλά όχι βαριά ή στοχευμένα στα σημεία που πάσχουν από ακμή, κυρίως επειδή το φράξιμο των πόρων δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι τα πινέλα που χρησιμοποιείτε, να καθαρίζονται καθημερινά με ντεμακιγιάζ ή σαμπουάν. Αν δεν γίνεται σωστός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργηθούν βακτήρια που επιδεινώνουν ή εμφανίζουν την ακμή. Γι’ αυτό μην παραμελείτε να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας σχολαστικά και συχνά».

THE BEAUTY TEAM