Η Amanda Seyfried για την υποψηφιότητά της για Oscar για το «Mank»

i-amanda-seyfried-gia-tin-upopsifiotita-tis-gia-oscar-gia-to-mank
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Για την ταινία «Mank» η Amanda Seyfried κρατά το τηλέφωνό της στη σίγαση και απενεργοποιεί όλες τις ειδοποιήσεις της, οπότε όταν έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για την κατηγορία καλύτερης ηθοποιού ως Marion Davies στην ταινία του David Fincher, ο υπεύθυνός δημοσίων σχέσεων της κάλεσε τη μητέρα της για να την ενημερώσει για τα καλά νέα.

«Είναι ωραίο να μιλάς για κάτι που σε ενδιαφέρει και για το οποίο είσαι περήφανος», λέει η Seyfried στο podcast του Circuit Awards του Variety . «Και είναι ένα άτομο που υπήρχε και πρέπει να ανασχηματίσουμε την κληρονομιά της»

Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας, η Seyfried μιλάει για τη συνεργασία της με τον David Fincher σε μία από τις μεγαλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ, το «Citizen Kane».  Θέλοντας να παίξει τον ρόλο τής Good Witch Glinda, μιλά επίσης για ιππασία στο Λος Άντζελες με το αστέρι του «Les Misérables» Samantha Barks, την προσωπική της επιλογή για την Elphaba και το τραγούδι «For Good».

Η Seyfried σε ερώτηση για το τι ρόλους της αρέσει να ερμηνεύει απαντά ότι αυτό είναι κάτι που έχει αλλάξει με τον καιρό. Όπως αναφέρει, έχει μεγαλώσει και θέλει να αφήνεται στα χέρια ενός έμπειρου  σκηνοθέτη. Προφανώς την ενδιαφέρει το σενάριο καθώς είναι αποτελεί τη βάση της εκάστοτε δουλειάς. Πρέπει το λιγότερο να είναι ενδιαφέρον και διαβάζοντας τις 10 πρώτες σελίδες καταλαβαίνει αν την ενδιαφέρει ή όχι.

Ακόμη δηλώνει ότι όσο μεγαλώνει τόσο πιο ενδιαφέρον γίνονται οι ρόλοι που της προτείνονται σε σχέση με παλαιότερα καθώς ως μητέρα της αρέσει να ερμηνεύει αντίστοιχους ρόλους, τους οποίους βρίσκει πιο ελκυστικούς.