Η Catherine Zeta-Jones αποκαλύπτει τα μυστικά της αιώνιας ομορφιάς

i-megali-aikaterini-tou-xoligount-apokaluptei-ta-mustika-tis-aionias-omorfias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Όταν μιλά η Catherine Zeta-Jones, όλες οι γυναίκες στον πλανήτη ακούνε με προσοχή. Η εμπειρία, μετράει.

«Δεν είμαι πάντα η Catherine Zeta-Jones. Τις περισσότερες φορές, είμαι απλώς η Cath», την στιγμή που κουλουριάζεται στον καναπέ της συντροφιά με μια μάλλινη κουβέρτα -εν μέσω καραντίνας. 
Σε πρόσφατη τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο New Beauty και στους The Times του Λονδίνου, η 51χρονη ηθοποιός αποκαλύπτει τις συμβουλές ομορφιάς που την κάνουν να νιώθει θηλυκή και σέξι, έχοντας πάρει έμπνευση από θρυλικές μορφές του Χόλιγουντ, σαν την Elizabeth Taylor, την Sophia Loren και την Brigitte Bardot, βιώνοντας την δύσκολη φάση της εμμηνόπαυσης:

«Η μαμά μου, η οποία φέτος κλείνει τα 78 της χρόνια, εξακολουθεί να δείχνει λαμπερή και τέλεια φροντισμένη κάθε μέρα, λες και πρόκειται να βγει ραντεβού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!», λέει η Zeta-Jones. «Από αυτή την απλή γυναίκα ρουφάω όλη την έμπνευσή μου για μια ανυποχώρητη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών μου, ακόμη και σε μια εποχή που τα φώτα δεν είναι στραμμένα σε μένα». 

Όπως εξομολογείται η Catherine Zeta-Jones, η εφηβεία της προσδιορίστηκε από τα smokey eyes της Elizabeth Taylor και τις φτερωτές βλεφαρίδες της Sophia Loren. «Όταν ήμουν 10 χρονών βρέθηκα πολύ κοντά στην κυρία Taylor, μιας και ήμουν μέλος της παράστασης του μιούζικαλ Annie, που ανέβαζε η ίδια στο Victoria Palace Theatre του Λονδίνου. Θυμάμαι την απάντησή της όταν τη ρώτησα γιατί δεν βγάζει τα μαύρα γυαλιά από τα μάτια της: “Γλυκιά μου Catherine, είναι πολύ νωρίς για σένα να έρθεις αντιμέτωπη με το χρόνο”. Αμέσως μετά, μου φίλησε το κεφάλι, νιώθοντας ότι είχα πάρει την ευλογία της εφ’ όρου ζωής».

Όπως λέει σήμερα η Zeta-Jones, τα μάτια είναι η πιο δύσκολη περιοχή για να κρυφτεί η ηλικία. Ειδικά σήμερα, που όλες οι νέες γυναίκες είναι υποχρεωμένες να εργάζονται ή να ψυχαγωγούνται μέσα από πολύωρη έκθεση σε μια οθόνη υπολογιστή, κινητού ή τάμπλετ, τα μάτια τους καταπονούνται υπερβολικά από το μπλε φως που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες συσκευές (και το οποίο έχει αποδειχθεί πως διεισδύει στο δέρμα πιο βαθιά από τις ακτίνες UV), προκαλώντας βλάβη στο κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ και την ελαστίνη). 
«Η εμπειρία μου με δερματολόγους και άλλους ειδικούς στην αντιγήρανση του βλέμματος τα τελευταία χρόνια, μου δίδαξε πως η καθημερινή χρήση μιας κρέμας ματιών με ελαφριά σύνθεση, εμπλουτισμένη με φυτικά εκχυλίσματα αλλά, πρωτίστως, υαλουρονικό οξύ, οδηγεί σε μειωμένη φυσική λίπανση του δέρματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη εμφάνιση λεπτών γραμμών στις άκρες, όπως και οιδήματα ή μαύρους κύκλους στο κάτω μέρος των βλεφάρων», λέει η Zeta-Jones.

Το άλλο πράγμα που συστήνει η ηθοποιός, είναι η διαρκής ενυδάτωση: «Είναι το Α και το Ω. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε έκζεμα, ρυτίδες, κνησμό και λοίμωξη, και αυτό είναι ένα ακόμη μυστικό που έμαθα από τη μαμά μου, η οποία πάντα μου έλεγε: “Η επιδερμίδα σου είναι το μαργαριτάρι της ομορφιάς σου, γι’ αυτό, όσο το διατηρείς ενυδατωμένο και δροσερό, τόσο θα σε ανταμείβει στα χρόνια που έρχονται».  

Ένα άλλο μυστικό που μοιράζεται η Zeta-Jones: «Μην πίνετε ροφήματα με το καλαμάκι. Ρουφώντας τους χυμούς, τους καφέδες ή τα αναψυκτικά με καλαμάκι, μακροπρόθεσμα δημιουργούνται έντονες ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα χείλη, ενώ τα μάγουλα “μαζεύουν” προς τα μέσα», προσθέτοντας ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και όσες γυναίκες είναι μανιώδεις καπνίστριες. 

Αλλά το πιο σημαντικό «κόλπο» αντιγήρανσης της Catherine Zeta-Jones, το οποίο «έκλεψε» από τη Sophia Loren, ήταν το λάδι: «Η μυθική ηθοποιός με την παγκόσμια φήμη -και ακλόνητο παγκόσμιο σύμβολο του σεξ έως και σήμερα-, ως βέρα και παραδοσιακή Ιταλίδα, χρησιμοποιούσε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε ρουτίνα που αφορούσε το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά της. Στις μέρες μας όλα τα προϊόντα περιποίησης, ενυδάτωσης και αντιγήρανσης που δημιουργεί η παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών περιέχουν λάδι (είτε ελιάς, είτε καρπών όπως το αμύγδαλο ή η καρύδα). Με γνώμονα την 86χρονη σήμερα Sophia, ακολουθώ με ευλάβεια την εμμονή της», λέει η Zeta-Jones, προσθέτοντας: «Η εικονική ηλικία σας εξαρτάται από αυτό που τρώτε. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Πέντε έως επτά μερίδες φρούτων και ωμών λαχανικών καθημερινά, είναι ο βασικός κανόνας αντιγήρανσης με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο».

THE BEAUTY TEAM