Τα «κρυφά» μυστικά αντιγήρανσης της Gillian Anderson

ta-krufa-mustika-antigiransis-tis-gillian-anderson
ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η 52χρονη «Scully» αποκαλύπτει τα X-beauty-files της.

Πρωταγωνιστώντας στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη για πάνω από τρεις δεκαετίες -από το The X-Files έως το The Crown και το Sex Education- η Gillian Anderson εξακολουθεί να διατηρεί ένα φρέσκο και λαμπερό δέρμα, που μοιάζει σχεδόν απείραχτο από το χρόνο. 
Μέσα από το ρόλο της ως Dana Scully στη δημοφιλή σειρά The X-Files, η Anderson κατέκτησε παγκόσμια αποδοχή και καταξίωση μαζί με αρκετά βραβεία (Emmy, Χρυσή Σφαίρα και δύο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών), ωστόσο αποδεικνύεται, ότι τα X-files της προσωπικής της ρουτίνας ομορφιάς, της έχουν χαρίσει το μεγαλύτερο βραβείο που θα μπορούσε να επιθυμεί μια γυναίκα στη ζωή της: την αγέραστη ομορφιά. 

Μέσα από πρόσφατες συνεντεύξεις της σε γυναικεία περιοδικά, η 52χρονη Anderson αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της φροντίδας της επιδερμίδας της. 

«Από όλες τις φανταχτερές κρέμες που έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια, όταν παρατηρούσα την επιδερμίδα μου να υποφέρει πραγματικά, μόνο το Clinique Moisture Surge Gel ήταν ο σωτήρας μου», λέει στο New Beauty. «Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για εφαρμογή το απόγευμα προς το βράδυ, τότε που νιώθω την επιδερμίδα μου στεγνή και στρεσαρισμένη μετά από μια ολόκληρη μέρα δουλειάς, επειδή περιέχει συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, καφεΐνη και ένα κοκτέιλ ενυδατικών και θρεπτικών συστατικών, στην πιο ανάλαφρη μορφή τους». 

Στο βρετανικό Harper's Bazaar, η Anderson αποκάλυψε ότι η ενυδατική κρέμα με χρώμα της Laura Mercier, είναι το μυστικό για λαμπερή όψη. «Κάθε μέρα είμαι ευγνώμων για αυτό», λέει η ηθοποιός. «Με συστατικά όπως έλαια macadamia και kukui για ενυδάτωση και μια ένα ισχυρό SPF 30, δεν είναι περίεργο ότι η συγκεκριμένη φόρμουλα έχει κερδίσει την εκτίμησή μου. Απλώνοντάς την, απ’ τη μια μεριά αποκτώ όλη την ενυδάτωση που χρειάζομαι καθημερινά, συνδυαστικά με απόλυτη προφύλαξη από την ηλιακή ακτινοβολία. Ταυτόχρονα, αυτό το προϊόν προσφέρει στην επιδερμίδα μου την τέλεια κάλυψη των πόρων μου χωρίς να χρειάζεται να φορώ makeup». 

«Βλέπω ότι στην Ευρώπη, γενικά, υπάρχει η αίσθηση ότι οι γυναίκες που γερνούν φυσικά μπορούν να είναι όμορφες και γοητευτικές. Αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι αυτή είναι η αντίληψη επικροτείται στην Αμερική, ειδικά στο Χόλιγουντ», λέει η Anderson στη βρετανική Vogue. «Εκεί, κάθε νέα ρυτίδα μεταφράζεται αυτόματα σε μειωμένες αμοιβές για μια ταινία ή ένα σίριαλ». Η ίδια λέει ότι παρ’ όλο που δεν έχει κανένα πρόβλημα με την φυσιολογική γήρανση, εντούτοις, η προοπτική της είναι να μεγαλώνει όσο πιο λειτουργικά και ήρεμα γίνεται. «Όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον καθαρισμό, την τόνωση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας μου, βρίσκονται διαρκώς σε πρώτη θέση στη ρουτίνα μου. Χωρίς να γίνομαι εμμονική, θεωρώ ότι κάθε γυναίκα μετά τα 50 οφείλει να έχει ένα δυνατό οπλοστάσιο αντιγήρανσης. Όπως έμαθα από τον ρόλο μου ως ντετέκτιβ Scully, τα όπλα δεν είναι πρέπει να είναι επιθετικά, αλλά κυρίως αμυντικά. Πηγαίνετε απλά, συντηρητικά, διεξοδικά, συστηματικά», προσθέτει.

 THE BEAUTY TEAM