Η Dakota Johnson θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Netflix

i-dakota-Johnson-tha-protagonistisei-se-tainia-tou-netflix
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η Dakota Johnson αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην προσαρμογή του μυθιστορήματος της Jane Austen με τίτλο «Persuasion» στο Netflix.

Η Carrie Cracknell, γνωστή για τη σκηνοθεσία του Jake Gyllenhaal στο «Sea Wall / A Life» στο Broadway, παραμένει πίσω από την κάμερα στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της. Οι Ron Bass και Alice Victoria Winslow έχουν αναλάβει την προσαρμογή του σεναρίου.

Ως μια πιο «σύγχρονη, πνευματώδης προσέγγιση» σε μια ιστορία αγάπης, το «Persuasion» αφηγείται την ιστορία της Anne Elliot, μιας αυστηρής γυναίκας που ζει με την οικογένειά της στο χείλος της χρεοκοπίας. Ανύπαντρη και 27 ετών, η Άννα επανασυνδέεται με έναν άνδρα που κάποτε απέρριψς και της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη.

Το «Persuasion» ήταν το τελευταίο μυθιστόρημα που γράφτηκε από τον Austen, συγγραφέα λογοτεχνικών κλασικών, όπως τα «Sense and Sensibility», «Pride and Prejudice» και «Emma», πριν από το θάνατό της το 1817. Το μυθιστόρημα έχει προσαρμοστεί σε διάφορες δουλειές στην μεγάλη  οθόνη πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένης της τηλεοπτικής ταινίας του 2007 με πρωταγωνίστρια τη Sally Hawkins.

Μια άλλη παραγωγή του «Persuasion», με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό του «Succession», Sarah Snook, βρίσκεται «στα σκαριά» του Searchlight Pictures. Αυτή η εκδοχή, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, σκηνοθετείται από τη Mahalia Belo και γράφτηκε από την Jessica Swale («Summerland»).

Η παραγωγή του Netflix για το «Persuasion» αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο. Ο Andrew Lazar και η Christina Weiss Lurie θα λειτουργήσουν ως παραγωγοί, ενώ στους εκτελεστικούς παραγωγούς περιλαμβάνονται η Elizabeth Cantillon μέσω της ανώνυμης εταιρείας MRC Film Romance, Michael Constable και David Fliegel.

Η Dakota Johnson πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο δράμα «Our Friend» μαζί με τον  Jason Segel και την Casey Affleck. Αναμένεται να εμφανιστεί στη συνέχεια στο «The Lost Daughter» της Maggie Gyllenhaal και της Stephanie Allynne και «Am I OK?», του Tig Notaro.