Αυτό το απίθανο συστατικό μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά την ακμή

auto-to-apithano-sustatiko-mporei-na-therapeusei-apotelesmatika-tin-akmi
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η υγρή χλωροφύλλη κάνει ακόμη και τους δερματολόγους να μην πιστεύουν τα μάτια τους.

Μπορεί να θυμάστε τη χλωροφύλλη από την τάξη βιολογίας του γυμνασίου ως σημαντικό μέρος του αναπαραγωγικού κύκλου ενός φυτού. Όμως, αργότερα στη ζωή, πιθανότατα να μην το ξανακούσατε ποτέ, πόσω μάλλον να το έχετε χρησιμοποιήσει στο δέρμα σας. Πρόσφατα, ωστόσο, η υγρή χλωροφύλλη έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι καθίσταται πραγματικά μια ξεχωριστή θεραπεία για την ακμή και βασικό στοιχείο στη ρουτίνα ομορφιάς και ευεξίας σας. «Δεδομένου ότι τα σημάδια της ακμής προέρχονται από τη φλεγμονή του πόρου, η χλωροφύλλη φαίνεται να βοηθά στην ανακούφιση των εξάρσεων και του ερεθισμού της επιδερμίδας χάρη στον υψηλό αριθμό αντιοξειδωτικών που περιέχει», λέει η δερματολόγος Dr. Rachel Nazarian, διευθύντρια ερευνών της Schweiger Dermatology Group στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας: «Ουσιαστικά, η χλωροφύλλη βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ερεθιστικών παραγόντων που δημιουγούν την ακμή, αλλά και πολλές άλλες βλάβες της επιδερμίδας. Με βάση πολλές κλινικές δοκιμές, η χλωροφύλλη πιθανότατα δρα τόσο μέσω της μείωσης των φλεγμονωδών δεικτών στο δέρμα όσο και της μείωσης του προπιονιβακτήριου της ακμής, ενός βακτηριδίου που πιστεύεται ότι συμβάλλει στο σχηματισμό ακμής». 

Τα τελευταία χρόνια, οι τα εργαστήρια δερμοκαλλυντικών προϊόντων έχουν προσθέσει διάφορα συστατικά στην υγρή χλωροφύλλη για να συνδυάσουν τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της με άλλα χρήσιμα πρόσθετα. Και είναι τόσο μεγάλα τα οφέλη από τη χρήση της, που πολλές celebrities και beauty influencers δεν παύουν να μιλούν για τη χλωροφύλλη, προσθέτοντας μερικές πράσινες σταγόνες στο νερό τους κάθε πρωί. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χλωροφύλλη τοπικά ή να την καταπιείτε», λέει η  Dr. Nazarian. «Διάφορες κρέμες και οροί περιέχουν πλέον χλωροφύλλη ως ενεργό συστατικό, δημιουργώντας ένα προϊόν γεμάτο θρεπτικά συστατικά και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πολλά προϊόντα συνδυάζουν άλλα φυσικά συστατικά όπως σπιρουλίνα, τσάι matcha και καρύδα για να παρέχουν μια ακόμη πιο ισχυρή, καταπραϋντική ωφέλεια στο ακνεϊκό δέρμα». 

Ακόμη και για τους δερματολόγους, η χλωροφύλλη αποτελεί ένα «μοντέρνο» συστατικό αυτή τη στιγμή, με πολλά κλινικά δεδομένα να δείχνουν ανανέωση του δέρματος και αντιοξειδωτικά οφέλη, αντίστοιχα με τις ιδιότητες που προσφέρουν οι παραδοσιακές αντιοξειδωτικές θεραπείες με βιταμίνη C και ρετινόλη -χωρίς ωστόσο να τις υποκαθιστά. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να καταναλώσετε αυτή την ουσία, μιας και οι έρευνες δείχνουν μεγάλη συσχέτιση μεταξύ της υγρής πόσιμης χλωροφύλλης και της φυσικής ενίσχυσης της επιδερμίδας ενάντια στην ακμή -και όχι μόνο. «Τα φυσικά αντιοξειδωτικά της χλωροφύλλης καταπολεμούν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών, οδηγώντας σε βελτίωση των σημείων γήρανσης του δέρματος, όπως μείωση των ρυτίδων και επιδιόρθωση της βλάβης του DNA», εξηγεί η Dr. Nazarian. 

THE BEAUTY TEAM