Υπάρχει ιδανική ηλικία για να κάνετε Botox;

yparxei-mia-idaniki-ilikia-gia-na-kanete-botox
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ένας δερματολόγος σάς βοηθά να το ανακαλύψετε.

Μια πρόσφατη ανασκόπηση της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία από όλες τις έρευνες που διεξάχθηκαν την τελευταία πενταετία στις ΗΠΑ σχετικά με τις επεμβάσεις πλαστικής αισθητικής, κατέδειξε το Botox ως την πιο δημοφιλή και ασφαλή μέθοδο θεραπείας των σημαδιών γήρανσης του δέρματος.  

«Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν πιο περιζήτητη κυρίως από άτομα άνω των 50 ετών, τα οποία επιθυμούσαν να απαλλαγούν από τη φθορά του δέρματος σε όλο το πρόσωπο, αλλά οι πιο πρόσφατες αναφορές μιλούν για επεμβάσεις Botox που επιλέγουν και πολλές νεαρές γυναίκες, μεταξύ 20 και 30 ετών», λέει ο πλαστικός χειρουργός Dr. Derek Steinbacher, μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών. «Αλλά υπάρχουν μερικές σοβαρές αντιρρήσεις από τους ειδικούς ως προς τις ενέσιμες θεραπείες σε τόσο μικρή ηλικία. Γι’ αυτό και προτείνουμε στους νέους ενήλικες να φροντίζουν με επιμέλεια το δέρμα τους πριν στραφούν στο Botox», λέει ο Dr. Steinbacher, εξηγώντας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κάθε θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3 έως 6 μήνες, και αυτό είναι κάτι που μια νεαρή γυναίκα πρέπει να συνηθίσει να υφίσταται για πολλά χρόνια μέχρι πραγματικά να “γεράσει” η επιδερμίδα της. Απ’ την άλλη, είναι και το κόστος που συνοδεύει μια τέτοια θεραπεία επί μακρόν». 

Παρ’ όλο που το Botox έχει εγκριθεί από τους επίσημους επιστημονικούς φορείς ως ασφαλές για χρήση σε άτομα ηλικίας από 18 έως 65 ετών, εντούτοις, ο Dr. Steinbacher τονίζει: «Είναι πιο σημαντικό να λάβετε υπόψη τη μοναδική κατάσταση του ατομικού σας δέρματος παρά να ορίσετε μια αυθαίρετη ηλικία για να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Προσωπικά, βασίζω τις συστάσεις μου στο εάν ο ασθενής έχει πραγματικά την τάση να αναπτύσσει ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος από πολύ νωρίς. Εάν αρχίζετε να αναπτύσσετε έντονες γραμμές έκφρασης στα 20 ή στα 30, τότε είστε υποψήφιοι για μια θεραπεία Botox εφ’ όρου ζωής. Εάν όμως είστε 50 ετών και δεν έχετε ρυτίδες -προφανώς χάρη στα γονίδιά σας ή και στην υγιεινό τρόπο ζωής και φροντίδας της επιδερμίδας σας από μικρή ηλικία-, μάλλον δεν το χρειάζεστε». 

Ο πλαστικός χειρουργός προσθέτει και ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα, το οποίο πρέπει να διερευνήσετε μόνοι σας: την ασφάλεια που σας εγγυάται ο γιατρός επιλογής σας, αλλά και τα ενέσιμα υλικά που θα χρησιμοποιήσει. «Το Botox είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπεία όταν χορηγείται από εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος δεν θα δεχθεί να εγχύσει στους ασθενείς του αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας ενέσιμο υλικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε παρενέργειες, όπως διπλή όραση, οίδημα, πονοκεφάλους,  ναυτία, έως και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Σε κάθε ηλικία». 

THE BEAUTY TEAM