Αυτή η Anitta δεν μπορεί να πει ψέματα

auti-i-anitta-den-mporei-na-pei-psemata-anitta-den-mporei-na-pei-psemata
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Πώς η κουλτούρα της φαβέλας και των πλαστικών επεμβάσεων, δημιουργούν το πιο δημοφιλές «υβρίδιο» της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που η πανήψηλη, λυγερή και μαυρισμένη έφηβη με τα πράσινα μάτια, έκανε τους πάντες γύρω της να την κοιτάζουν με καρφωμένο βλέμμα, όταν κυκλοφορούσε με μπικίνι στην παραλία της Ιπανέμα. 
Σήμερα, η 28χρονη σούπερ σταρ της ποπ, Anitta, είναι μια ανερχόμενη δύναμη στη showbiz, που αλλάζει το πρόσωπο και την αίσθηση της βραζιλιάνικης ομορφιάς. «Δεν είμαι supermodel, ούτε κινηματογραφικό αστέρι. Είμαι ένα κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις φαβέλες του Ρίο, τραγουδώντας από μικρή στη εκκλησιαστική χορωδία της γειτονιάς μου», λέει η Anitta. 
Μετά, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά η φήμη της εξαπλώθηκε μετά το πανεπιστήμιο, χάρη στην ασύγκριτα βελούδινη φωνή της, που έκανε το πρώτο της single «Lately», να εκτοξευθεί στην κορυφή της λίστας του αμερικανικού Billboard, το 2012.   

Σήμερα, οι οπαδοί της στο Instagram πιστοποιούν του λόγου το αληθές: 52,1 εκατομμύρια φανατικοί. «Η Anitta δεν θα σας προδώσει ποτέ. Δεν θα πει ψέματα στους στίχους της, ούτε θα τραγουδήσει, ούτε θα βγει να χορέψει σε μια συναυλία με λογοκρισία», γράφει η ίδια, με το νέο (Φανκ, Ποπ, Ριθμ εντ μπλουζ) άλμπουμ της, με τίτλο «Girl From Rio», να γιγαντώνει τη φήμη της μέρα με τη μέρα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Μισώ τους ψεύτες», λέει η Anitta σε πρόσφατη συνέντευξή της για το εξώφυλλο του Allure, περιγράφοντας χωρίς λογοκρισία τις αμφιφυλοφιλικές σεξουαλικές της επιλογές, όσο και τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις της. Η Anitta δεν κρύβει τίποτα: «Με κάθε ανάρτησή μου στο Instagram, με κάθε συνέντευξή μου σε περιοδικά, αλλά και με κάθε μου εμφάνιση στη σκηνή, πρώτα σκέφτομαι τη νέα γενιά που με θαυμάζει, χωρίς να την εξαπατώ».

Για την ιστορία, οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις της Anitta ξεκίνησαν όταν ήταν 20 ετών, οι οποίες περιελάμβαναν πολλαπλές αυξομειώσεις στήθους, αλλά και ρινοπλαστική, ανασχηματισμό σιαγόνων, γέμισμα χειλιών, αλλά και ανόρθωση γλουτών. «Δεν είναι ότι δεν αποδέχομαι τον εαυτό μου», λέει, «...απλά, μου αρέσει να αλλάζω. Για μένα, η πλαστική χειρουργική είναι μια ρουτίνα εξαμήνου, όπως μια απλή γυναίκα αλλάζει το χρώμα των μαλλιών της στο κομμωτήριο. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός μου μπορεί να είναι πολύ πιο τολμηρός με τον κοινό μέσο όρο, αλλά εάν δεν σπρώξω την εικόνα μου πιο ψηλά από τον τοίχο, το μόνο που έχω να περιμένω είναι να σπάσω τα μούτρα μου πάνω σε αυτό τον τοίχο». 

Σύμφωνα με την Anitta, η σημερινή εικόνα της γυναικείας βραζιλιάνικης ομορφάς, απέχει πολύ μακριά από την παραδοσιακή κουλτούρα –όπου τα ψηλά οπίσθια πρωταγωνιστούσαν στα αντρικά ή σεξο-σκανδαλοθηρικά περιοδικά. «Η εικόνα της σημερινής Βραζιλιάνας είναι το diversity: Όλες είμαστε διαφορετικές, με μια τεράστια γκάμα σωματότυπων ή σεξουαλισμού προσανατολισμού. Αυτό που δεν θα τελειώσει ποτέ εδώ, είναι τα vibes που εκπέμπουν τα σώματά μας και η εσωτερική ομορφιά μας», λέει η Anitta, προσθέτοντας: «Δεν μπορείς να πεις ψέματα γι’ αυτό που θέλεις να είσαι». 

THE BEAUTY TEAM