Όμορφα παραθαλάσσια μέρη στην Ευρώπη που δεν έχουμε ανακαλύψει

carvoeiro-portogalia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΙΟΥ 2021

Όταν τα ταξίδια ξαναγίνουν κανονικότητα, οι παρακάτω προορισμοί υπόσχονται θέα θάλασσα, σε ευρωπαϊκό φόντο.

Carvoeiro, Πορτογαλία
Αυτή η πόλη στην Αλγκάρβε εκτείνεται στις Επτά Κρεμαστές Κοιλάδες, ένα πεζοπορικό μονοπάτι με εκπληκτική θέα από ψηλά σε βραχώδεις λόφους της περιοχής. Εκεί, θα βρείτε απομονωμένες κοιλότητες και μαγευτικούς σχηματισμούς σπηλαίων, συμπεριλαμβανομένου ενός στην παραλία Benagil, που έχει μάλιστα και φεγγίτη, για μια μοναδική εμπειρία.

Punta Ala, Ιταλία
Αν και η Ακτή Αμάλφι και τα χωριά βόρεια στην Cinque Terre κλέβουν την παράσταση, παρ’ όλ’ αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Τοσκάνη έχει όμορφη ακτογραμμή. Η περιοχή Maremma που εκτείνεται από τη νοτιοδυτική Τοσκάνη ως βόρεια της Λάτσιο, είναι ένας ιδιαιτέρως αγαπητός προορισμός για τους Ιταλούς της Ρώμης και της Τοσκάνης, κυρίως λόγω της αμμουδιάς και των ήσυχων νερών. Η Punta Ala είναι ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε την περιοχή, σε ένα μέρος της Ιταλίας που είναι πολύ πιο άγριο και λιγότερο ανεπτυγμένο από τις πιο διάσημες πόλεις. Οι λάτρεις της Φύσης μπορούν να την εξερευνήσουν σε όλο της το μεγαλείο και οι υπόλοιποι μπορούν να χαλαρώσουν με κοκτέιλ και θέα ως το νησί Elba.

Saint-Malo, Γαλλία
Οι παραλίες της Γαλλικής Ριβιέρας σίγουρα είναι πιο εντυπωσιακές, αλλά η ακτογραμμή της Βρετάνης στη βορειοδυτική Γαλλία είναι πιο γραφική, σε πιο ήρεμους τόνους. Το ιστορικό χωριό του Saint Malo κάποτε αποτελούσε μέρος για ναύτες και πειρατές, συμπεριλαμβανομένου του Jacques Cartier, του εξερευνητή που έπλευσε για τον Καναδά το 1534 και τον διεκδίκησε για την Γαλλία. Το μέρος μοιάζει με μικρό νησί και διαθέτει αμμώδεις παραλίες με πολύ γοητευτικό ιστορικό κέντρο που αποκαταστάθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Mont-Saint-Michel απέχει από εκεί περίπου μία ώρα, ένα must-see μοναστήρι σε νησί στη γειτονική Νορμανδία.

Rovinj, Κροατία
Από τη μία το Ντουμπρόβνικ τραβάει όλη την προσοχή των τουριστών, από την άλλη, όμως, το Rovinj είναι μια ιδανική παραθαλάσσια επιλογή στην ακτή Istrian της Κροατίας. Η πόλη, μάλιστα, ήταν νησί μέχρι το 1763, όταν και προσαρτήθηκε στην ενδοχώρα, με την αρχιτεκτονική του να θυμίζει πολύ Βενετία, με τα παστέλ κτίρια και τα στενά δρομάκια.

Sant Josep de sa Talaia, Ίμπιζα, Ισπανία
Οι περισσότεροι επισκέπτες της Ίμπιζα συνήθως μένουν στην πόλη και τα θέρετρα στην πιο ανεπτυγμένη ανατολική της ακτή. Στα δυτικά, όμως, το νησί έχει μερικές από τις πιο όμορφες και ήρεμες παραλίες, που αξίζει να ανακαλύψετε, όπως στο χωριό Sant Josep de sa Talaia, το οποίο φημίζεται και για την εκκλησία του, από τις πιο ξακουστές στο νησί.