Ξέρετε ότι τόσα χρόνια τρώτε την μπανάνα με λάθος τρόπο;

mpanana
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Κι όμως! Ο τρόπος με τον οποίο ξεφλουδίζουμε την μπανάνα μας, είναι… λάθος!

Το κοτσάνι της μπανάνας είναι αυτό στο οποίο βασιζόμαστε όλοι για να την ξεφλουδίσουμε, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι τόσα χρόνια αυτός είναι ο λάθος τρόπος. Γιατί;

Αν το καλοσκεφτείτε, το κοτσάνι της κοινής μπανάνας είναι το πιο σκληρό μέρος του φρούτου, αφού είναι αυτό με το οποίο συνδέεται με την μπανανιά. Το να προσπαθούμε, λοιπόν, να ξεφλουδίσουμε την μπανάνα μας από εκεί είναι πιο δύσκολο από οποιοδήποτε άλλο σημείο της.

Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος να την ξεφλουδίσουμε; Ανάποδα από το σημείο που το κάναμε τόσα χρόνια! Δοκιμάζοντας να την ξεφλουδίσετε από την άλλη άκρη της, θα δείτε ότι ανοίγει πολύ πιο εύκολα, χωρίς καμία δυσκολία, όπως συχνά συμβαίνει με το κοτσάνι, στο οποίο, όμως, δεν δίναμε σημασία.

Αυτή η μέθοδος, μάλιστα, έχει κι άλλο ένα όφελος, αφού με αυτό τον τρόπο αποβάλλουμε και το μαύρο μέρος στο άκρος της μπανάνας. Σε αντίθεση με τις φήμες που αφορούν αυτό το μέρος της μπανάνας –οι οποίες ποικίλλουν από άγονο καρπό μέχρι… αυγά αράχνης- ουσιαστικά πρόκειται για το απομεινάρι του ανθού του φρούτου, σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Annals of Botany. Οι μπανάνες έχουν μεν σπόρους, αλλά είναι αυτές οι 3 σειρές μαύρων κουκίδων που βλέπετε κατά μήκος της μπανάνας στο εσωτερικό της.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που πρόκειται να ξεφλουδίσετε την μπανάνα σας, κάντε το σωστά και μην ξεχνάτε ότι το τροπικό αυτό φρούτο έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου και καλίου, ωφελώντας στην αρτηριακή πίεση, στα οστά, στο έντερο, στον έλεγχο της όρεξης, ενώ βοηθά και στη βελτίωση των επιδόσεών μας στη γυμναστική.