Η Scarlett Johansson κατά του Hollywood Foreign Press Association

i-scarlett-Johansson-enantion-tou-hollywood-foreign-press-association
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2021

Η Scarlett Johansson μίλησε εναντίον του Hollywood Foreign Press Association, προτρέποντας τη βιομηχανία να «απομακρυνθεί» από τον οργανισμό έως ότου θέσει σε εφαρμογή ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Το Amazon Studios εξέδωσε επίσης μια δήλωση, επαναλαμβάνοντας την πρόσφατη κριτική από το Time's Up, το Netflix κ.ά. σχετικά με το τελευταίο σχέδιο μεταρρύθμισης του HFPA . Το σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε την Πέμπτη, περιλαμβάνει μέτρα για την αύξηση του αριθμού των έγχρωμων ατόμων στα μέλη του και περιορισμούς στα δώρα και την πληρωμή των εργασιών των μελών σε επιτροπές.

Σε μια δήλωσή της προς το  Variety, η Johansson αποκάλυψε ότι απέφυγε τις συνεντεύξεις τύπου του HFPA λόγω των «σεξιστικών ερωτήσεων και παρατηρήσεων» και είπε ότι η βιομηχανία πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τον οργανισμό, εκτός εάν εφαρμοστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

«Ως ηθοποιός που προωθεί μια ταινία, αναμένεται να συμμετάσχει στους κύκλους των βραβείων δίνοντας συνεντεύξεις Τύπου καθώς και λαμβάνοντας μέρος σε τελετές βραβείων. Στο παρελθόν, αυτό σήμαινε συχνά την αντιμετώπιση σεξιστικών ερωτήσεων και παρατηρήσεων από ορισμένα μέλη του HFPA που συνορεύουν με τη σεξουαλική παρενόχληση. Είναι ο ακριβής λόγος για τον οποίο, για πολλά χρόνια αρνήθηκα να συμμετάσχω στα συνέδρια τους», είπε η Johansson.

 «Το HFPA είναι ένας οργανισμός που νομιμοποιήθηκε από τον Harvey Weinstein για να συγκεντρώσει δυναμική για την αναγνώριση της Ακαδημίας και η βιομηχανία ακολούθησε . Μέχρι να υπάρξει η απαραίτητη θεμελιώδης μεταρρύθμιση στον οργανισμό, πιστεύω ότι είναι καιρός να απομακρυνθούμε από το HFPA και να επικεντρωθούμε στη σημασία και τη δύναμη της ενότητας εντός των συνδικάτων μας και της βιομηχανίας στο σύνολό της».

Στο  μεταξύ, η Amazon Studios είπε ότι αναμένει σημαντική αλλαγή πριν ξαναρχίσει να συνεργάζεται με το HFPA, το οποίο αναλαμβάνει τις Χρυσές Σφαίρες κάθε χρόνο.

«Δεν συνεργαζόμαστε με το HFPA από τότε που τέθηκαν για πρώτη φορά αυτά τα ζητήματα, και όπως και η υπόλοιπη βιομηχανία, περιμένουμε μια ειλικρινή και σημαντική επίλυση πριν προχωρήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon Studios σε δήλωση.