Επιχείρηση Μπικίνι: Κερί εναντίον Ξυραφιού

epixeirisi-mpikini-keri-enantion-ksurafiou
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2021

Τι είναι τελικά καλύτερο για το δέρμα σας; Οι ειδικοί απαντούν.

Το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε με τον καλύτερο τρόπο τις τρίχες του μπικίνι είναι μια απορία που έχουν όλες οι γυναίκες κάθε φορά που πρέπει να  κυκλοφορήσουν με μαγιό. Παρόλες τις σύγχρονες μεθόδους αποτρίχωσης με τη χρήση λέιζερ, υπάρχουν ακόμη πολλές γυναίκες, που επιλέγουν τις δυο παραδοσιακές μεθόδους, το ξυράφι ή το κερί, κυρίως λόγω μειωμένου προϋπολογισμού. Αλλά δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. «Η αποτρίχωση του μπικίνι στο σπίτι με κερί ή ξυράφι μπορεί να γίνει την ίδια μέρα που θα πάτε για μπάνιο, δεν απαιτεί κάποιο ραντεβού με αισθητικό ή δερματολόγο -όπου οι συνεδρίες μπορεί να ξεπεράσουν και τις 5 έως ότου επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα-, και επιπλέον, υπάρχει ακόμη ο φόβος του Covid-19, που αποτρέπει πολλές γυναίκες να επισκεφθούν όπως παλιά ένα στούντιο ομορφιάς ή ένα ιατρείο», λέει η Noemi Grupenmager, αισθητικός κοσμητολόγος και ιδρύτρια της Aesthetic Clinic Uni K στο Νιου Τζέρσι.

Η celebrity αισθητικός Natale Davidov, ιδιοκτήτρια του φημισμένου Waxclub στηΝέα Υόρκη, συμφωνεί: «Αυτό το καλοκαίρι είναι πολλές οι γυναίκες που θα επιλέξουν τον παραδοσιακό τρόπο αποτρίχωσης της γραμμής του μπικίνι. Αλλά εάν δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή έχουν υποστεί τραυματισμούς και ερεθισμούς στο παρελθόν, καλό είναι να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό». 

«Τόσο το ξύρισμα όσο και το κερί μπορεί να έχουν παρενέργειες στο δέρμα σας», λέει η Grupenmager και εξηγεί: «Ας ξεκινήσουμε με το ξύρισμα. Ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, πιθανά κοψίματα του ευαίσθητου δέρματος της περιοχής, έντονος κνησμός μετά την πρώτη μέρα, ενώ πρέπει να είστε προετοιμασμένες ότι το τέλειο βελούδινο αποτέλεσμα διαρκεί μόνο δυο έως τρεις ημέρες». 
Σύμφωνα με την ειδικό, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξυραφάκι με διπλή λεπίδα ειδικά φτιαγμένο για την ευαίσθητη γυναικεία επιδερμίδα, αλλά πριν απ’ όλα, πρέπει να έχετε ενυδατώσει πολύ καλά την περιοχή χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και μπόλικο αφρόλουτρο. Πριν στεγνώσετε εντελώς, απλώστε μια ειδική κρέμα σε μορφή αφρού. Έπειτα, ξεκινήστε να ξυρίζετε την περιοχή με πολύ απαλές κινήσεις και ποτέ αντίθετα από τη φορά της τρίχας. «Θα σας συνιστούσα να έχετε περάσει από πριν την περιοχή με ένα γυναικείο trimmer αποτρίχωσης. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ οικονομικές και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και σε άλλες περιοχές του σώματος, που χρειάζονται τοπική αποτρίχωση», λέει η Grupenmager, τονίζοντας: «Εάν δεν δείξετε τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια υπάρχουν 90% πιθανότητες να ερεθίσετε το σοβαρά το δέρμα σας».

Απ’ την άλλη, υπάρχει το κερί. «Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο εξαιτίας του μακρόχρονου και πιο βελούδινου αποτελέσματος που προσφέρει συγκριτικά με το ξυράφι, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί πολύ επώδυνη, και καμιά φορά επικίνδυνη», λέει η Davidov, εξηγώντας: «Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες επιλογές κεριών αποτρίχωσης στο σπίτι -ζεστό, κρύο ή έτοιμο επίθεμα σε αποτριχωτικές ταινίες-, τα οποία εφαρμόζονται και αφαιρούνται με την ίδια περίπου διαδικασία». 
Σύμφωνα με την ειδικό, τα βήματα είναι απλά, αλλά χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην υπάρχουν παρενέργειες όπως το έγκαυμα, ο ερεθισμός, η θυλακίτιδα ή πιθανή μόλυνση.

«Είναι σημαντικό, την προηγούμενη μέρα από την αποτρίχωση με κερί να έχετε κάνει απολέπιση στα σημεία όπου πρόκειται να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες. Έτσι θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και θα αποφύγετε τις τρίχες που φυτρώνουν εσωτερικά», συμβουλεύει η Davidov, συνεχίζοντας να εξηγεί την σωστή διαδικασία: «Την ημέρα της αποτρίχωσης, εάν χρησιμοποιήσετε ρευστό κερί (για την ευαίσθητη περιοχή επιλέξτε καλύτερα την κρύα παραλλαγή), απλώστε μόνο ένα λεπτό στρώμα στην γραμμή του μπικίνι, καθώς μεγαλύτερη ποσότητα θα σας δυσκολέψει να τραβήξετε την ταινία και μπορεί υποστείτε ανυπόφορο πόνο. Εάν πρόκειται να εφαρμόσετε ταινία αποτρίχωσης, πιέστε δυνατά με την εσωτερική άκρη της παλάμης σας αρκετές φορές ώστε να είναι απόλυτα επίπεδη και ομοιόμορφη. Κατόπιν, τραβήξτε με μια κίνηση πριν το κερί της ταινίας κολλήσει στο δέρμα». 

Στο τέλος της εφαρμογής, καταπραΰνετε την περιοχή με ένα ενυδατικό, λάδι ή αλόη βέρα και αποφύγετε τη θερμότητα -καυτά ντους, jacuzzi ή σάουνα- για 48 ώρες – όχι καυτά ντους, jacuzzi ή σάουνα. «Το καλό είναι πως η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3 έως 4 εβδομάδες», αναφέρει η ειδικός. 

THE BEAUTY TEAM