5 celebrities αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιάς στα οποία χρωστούν την καριέρα τους

5-celebrities-apokaluptoun-ta-mustika-omorfias-sta-opoia-xrostoun-tin-kariera-tous-celebrities-apokaluptoun-ta-mustika-omorfias-sta-opoia-xrostoun-tin-kariera-tous
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο διπλός καθαρισμός, το toner, η έξτρα ενυδάτωση και το SPF μπορούν να δημιουργήσουν μια επιδερμίδα για ...κόκκινα χαλιά.

Η 56χρονη Sarah Jessica Parker, η 53χρονη Nicole Kidman, η 45χρονη Charlize Theron, η 34χρονη Rosie Huntington-Whiteley και η 32χονη Zoe Kravitz, δεν χρειάζεται να είναι «πιστοποιημένες» beauty gurus για να συμβουλεύσουν τις γυναίκες κάθε ηλικίας για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν μια επιδερμίδα υγιή, λαμπερή και αναλλοίωτη από το χρόνο, το στρες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Οι ίδιες, αποτελούν απτά παραδείγματα της αξιοζήλευτης ομορφιάς που ποθεί κάθε γυναίκα, χωρίς κατ’ ανάγκη να καταφεύγουν σε πολύπλοκες ρουτίνες ομορφιάς. Αυτές οι διάσημες γυναίκες μοιράστηκαν το καλύτερο τέχνασμα φροντίδας της επιδερμίδας τους, που τις έχει καθιερώσει χρόνια τώρα σαν πρότυπο λάμψης και υγιούς επιδερμίδας από όλες τις beauty editors, bloggers και gurus του κόσμου, τονίζοντας όλες, ότι σε αυτά τα μυστικά οφείλουν την μεγάλη πορεία της καριέρας τους. 

Η διάσημη Αγγλίδα ηθοποιός και top model Rosie Huntington- Whiteley, σε συνέντευξή της στο Byrdie είπε: «Από την ημέρα που έμαθα τον όρο “διπλός καθαρισμός” και τον εφάρμοσα στη ρουτίνα μου, η επιδερμίδα μου ανανεώθηκε μέσα σε μια βδομάδα». Ο διπλός καθαρισμός είναι μια τεχνική που συνηθίζει να χρησιμοποιεί η Huntington-Whiteley για την αφαίρεση του μακιγιάζ με ένα καθαριστικό προϊόν, και στη συνέχεια η εφαρμογή ακόμη μιας στρώσης cleanser πριν από την εφαρμογή της κρέμας νύχτας. «Είτε θέλετε να καθαρίσετε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ, είτε απλά επιθυμείτε να εξαφανίσετε τη λιπαρότητα το επόμενο πρωί, με τον διπλό καθαρισμό θα νιώσετε το δέρμα σας να αισθάνεται διπλά καθαρό και τέλεια ενυδατωμένο», λέει. 

Η αειθαλής Sarah Jessica Parker δεν αποχωρίζεται ποτέ το toner, ομολογώντας ότι αποτελεί για  την ίδια το κρυφό χαρτί της ενυδάτωσης της επιδερμίδας της.  
Το εφαρμόζει αμέσως μετά τον καθαρισμό, ρίχνοντάς το στην παλάμη του χεριού της και απλώνοντάς το απαλά στο δέρμα χωρίς να το τρίβει. «Βοηθά πολύ στην έξτρα ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό και στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH του δέρματος, καθιστώντας πιο εύκολη την απορρόφηση άλλων προϊόντων», είπε στο Allure, προσθέτοντας: «Επιλέγω toner που περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε, επειδή μπορούν να αναζωογονήσουν περισσότερο το κουρασμένο δέρμα μου και να βοηθήσουν την ταχύτερη παραγωγή νέων κυττάρων». 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο Zoe Kravitz, κόρη του σούπερ σταρ της μουσικής Lenny Kravitz και της ηθοποιού Lisa Bonet, λέει στο Women’s Health: «Για κάθε γυναίκα που έχει μελαχρινό έως και πολύ μελαμψό δέρμα, νομίζω ότι η μεγαλύτερη εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι δεν χρειάζονται μια ενυδατική κρέμα με SPF. Αλλά είμαι εδώ για να σας διαβεβαιώσω ότι είναι μεγάλο λάθος», δήλωσε η Zoe. «Τα αντηλιακά φίλτρα που περιέχει μια τέτοια κρέμα, όχι μόνο διπλασιάζουν την προστασία κάτω από το κανονικό αντηλιακό που θα φορέσετε βγαίνοντας έξω, αλλά επιπλέον διασφαλίζει ότι οι αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές ιδιότητες της κρέμας θα σας αποζημιώσουν ακόμη περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια». 

Η Charlize Theron εξακολουθεί να επιμένει στην έξτρα ενυδάτωση που έρχεται από μέσα: «Η επιπλέον ενυδάτωση είναι το κλειδί. Φροντίζω να δημιουργώ ανεξάντλητες αποθήκες φυσικής υγρασίας μέσα στον οργανισμό μου, είτε πίνοντας πολλά λίτρα νερού μέσα στην ημέρα, είτε επιλέγοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά αντί για σνακ. Επίσης, έχω αποβάλλει το αλκοόλ από τη ζωή μου, και αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα που μπορεί να πάει τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας πολύ πιο πέρα από την ενυδάτωση με καλλυντικές φόρμουλες», είπε στη Vogue. 

Η πορσελάνινη ομορφιά της Nicole Kidman εξακολουθεί να την ακολουθεί ακόμη και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής, χάρη στην σχεδόν ερωτική της σχέση με το αντηλιακό από όταν ήταν μικρή. Κυρίως, για να μην γεμίσει φακίδες στο κατάλευκο δέρμα της. «Μου αρέσει πολύ να κυκλοφορώ και να γυμνάζομαι σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν μου αρέσει να έχω τον ήλιο να υπονομεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας μου. Επίσης, και οι δυο γονείς μου είχαν περάσει τον εφιάλτη του καρκίνος του δέρματος, κάτι που με έκανε να είμαι ακόμη πιο προσεκτική. Χρησιμοποιώ το SPF 100. Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό για μια σκουρόχρωμη, λατίνα ή μεσογειακή γυναίκα, αλλά για το δικό μου ανοιχτό δέρμα είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο. Το χρησιμοποιώ εγώ και τα παιδιά μου, και συστήνω σε όλους να το κάνουν», δήλωσε στο New Beauty. 

THE BEAUTY TEAM