Kourtney Kardashian, Alicia Silverstone και Liv Tyler δίνουν συμβουλές οικολογικής ομορφιάς

sumboules-oikologikis-omorfias-apo-treis-poluteknes-mamades-kai-korufaies-beauty-stars
ΤΡΙΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2021

Kourtney Kardashian, Alicia Silverstone και Liv Tyler μοιράζονται τα πολύτιμα μυστικά τους για μια πιο ασφαλή ρουτίνα επιδερμίδας, που επιδρά θετικά στον πλανήτη και στην επόμενη γενιά.

«Τα πάντα στη ρουτίνα ομορφιάς μου έχουν αλλάξει από την ημέρα που γέννησα το γιο μου, έντεκα χρόνια πριν. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ στο πρόσωπο και στα μαλλιά μου όσο πιο αγνά και οργανικά συστατικά γίνεται, επειδή το να έχεις μια πράσινη συνείδηση ως γυναίκα και μητέρα, έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στις επόμενες γενιές, και είναι κάτι που δεν κοστίζει τίποτε στην εικόνα μου, αντίθετα της χαρίζει περισσότερο υγιή λάμψη», είπε η 44χρονη πλέον Alicia Silverstone στο Allure.

Μητέρα τριών παιδιών, η 42χρονη Kourtney Kardashian, λέει στο In the Gloss: 
«Από τότε που αρχίσαμε με τις αδελφές μου να συνθέτουμε τη συλλογή μακιγιάζ για το brand Kardashian Beauty, ήμουν η πρώτη που επέμεινα να επενδύσουμε σε φόρμουλες που δεν περιέχουν parabens, θειικά άλατα και άλλα βλαβερά συστατικά. Όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο να εξαπλωθεί σε μαζική παραγωγή, εντούτοις, έχω κάθε βράδυ τη συνείδησή μου ήσυχη για το καλό που προσφέρω στα παιδιά μου, αλλά και σε κάθε άλλη μορφή ζωής που υπάρχει στον πλανήτη». 

Η 43χρονη Liv Tyler, επίσης μητέρα τριών παιδιών από δυο γάμους, εξομολογείται στη Vogue: «Νομίζω ότι η ήπια απολέπιση με φυσικά συστατικά είναι το κλειδί για ένα όμορφο και υγιές δέρμα -σε κάθε δεκαετία της ζωής μας-, επειδή απλά βοηθά το αίμα να ρέει ομαλά και με περισσότερο οξυγόνο βαθιά μέσα στα κύτταρα της επιδερμίδας. Συνήθως, ακολουθώ μια εβδομαδιαία κούρα απολέπισης με άλατα epsom και εκνέφωση μικροσταγονιδίων με υπεροξείδιο του υδρογόνου στην αισθητικό μου, ή με ένα πακέτο μαγειρικής σόδας όταν βρίσκομαι σπίτι. Είναι τεχνικές που βοηθούν τις τοξίνες να απομακρυνθούν δραστικά, χωρίς επικίνδυνα συστατικά. Μόνο τη φύση εμπιστεύομαι πια». 

Η αλήθεια πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις των διάσημων και πανέμορφων μαμάδων, είναι ότι και οι τρεις εμπιστεύθηκαν τη φιλοσοφία της Miranda Kerr (ένα από τα διάσημα μοντέλα της Victoria’s Secret τη δεκαετία του 2000) , αλλά και την εταιρεία που δημιούργησε το 2009, την KORA Organics. 

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας και ιδρύτρια της σειράς βιολογικών προϊόντων περιποίησης δέρματος, και παράλληλα συγγραφέας ενός best seller αυτοβοήθειας για την φυσική και «καθαρή» περιποίηση της επιδερμίδας των νέων γυναικών, λέει: «Η βασική προσέγγιση έχει να κάνει με την επιλογή μη-τοξικών καλλυντικών, αναζητώντας στις ετικέτες τις αγνότερες φυσικές συνθέσεις που θα περιορίσουν στο ελάχιστο την επαφή σας με επιβλαβή συστατικά. Οι τοξικές συνθετικές ουσίες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη βιομηχανία ομορφιάς σήμερα, με τη φράση “100% φυσικό” να μην ανταποκρίνεται απόλυτα στη σύνθεση ενός καλλυντικού. Από όλα, ξεχωρίστε και επιλέξτε όσα καλλυντικά δημιουργούνται από αποστάγματα βοτάνων που  αναπτύσσονται με βιοδυναμική καλλιέργεια. Οι διαπιστευμένοι φορείς που ελέγχουν τα συγκεκριμένα προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, δεν βάζουν τη σφραγίδα τους χωρίς να έχουν περάσει τα μείγματα και τις συσκευασίες από μικροσκόπιο».

THE BEAUTY TEAM