Ο Elton John και η Charlize Theron ζητούν τη βοήθεια του Boris Johnson για τη μάχη κατά του AIDs

o-elton-John-kai-i-charlize-theron-zitoun-ti-boitheia-tou-boris-Johnson-gia-ti-maxi-kata-tou-aids-charlize-theron-zitoun-ti-boitheia-tou-boris-Johnson-gia-ti-maxi-kata-tou-aids
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΙΟΥ 2021

Το ζευγάρι καλλιτεχνών προτρέπει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να αντιμετωπίσει μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά του AIDS στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

Ο Elton John και η Charlize Theron είναι μεταξύ των πολλών παγκόσμιων ηγετών του κυνήματος κατά του HIV, που έχουν γράψει μια ανοιχτή επιστολή στον Boris Johnson ζητώντας τη βοήθειά του.

Εφιστώντας την προσοχή του Βρετανού Πρωθυπουργού σε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι John και Theron ζήτησαν από τον Johnson να αντιμετωπίσει το ζήτημα στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

«Αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το AIDS και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», ξεκινά η επιστολή.

«Ενώ φυσικά ο Covid-19 κυριαρχεί επί του παρόντος στην ημερήσια διάταξη, είναι ζωτικής σημασίας εσείς και οι συνάδελφοι ηγέτες να προστατεύσετε και να αξιοποιήσετε αυτά που έχουμε επιτύχει στον αγώνα για τον τερματισμό του AIDS και να το χρησιμοποιήσετε στον αγώνα κατά του Covid-19».

«Η κρίση Covid-19 έχει σταματήσει τις μελέτες για την πρόληψη και την θεραπεία του HIV, σε πολλές χώρες κυριολεκτικά σε μόλις μια νύχτα. Έχει αποκόψει εκατομμύρια κορίτσια από το σχολείο, έχει οδηγήσει στη φτώχεια, τη φυλετική βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τους κινδύνους των ανθρώπων να κολλήσουν HIV. Ήδη έχουμε δει μια απότομη αύξηση των ποσοστών εφηβικής εγκυμοσύνης, η οποία γνωρίζουμε ότι θα σημαίνει και την αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HIV».

«Το Παγκόσμιο Ταμείο για το AIDS, τη φυματίωση και την ελονοσία προειδοποίησαν ότι η παροχή υπηρεσιών HIV έχει διακοπεί μαζικά με τις δοκιμές HIV να μειώνονται κατά 41% σε 502 εγκαταστάσεις υγείας στην Αφρική και την Ασία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει εκτεταμένες διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού για τη θεραπεία HIV».

Η επιστολή συνέχισε λέγοντας «Όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος στον Covid-19 και το AIDS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να δεσμευτεί ότι θα προβεί σε αυξημένες επενδύσεις για την από κοινού αντιμετώπιση μακροχρόνιων, νέων και μελλοντικών πανδημιών. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προωθήσει τη φιλόδοξη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεθνή πρόοδο ως συντονιστής και να δώσει το παράδειγμα.»

Καταλήγει: «Τα μάτια του κόσμου, πρωθυπουργέ, είναι στραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε εσάς».